Rețetă de plăcintă cu brânză, mărar și ceapă

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de plăcintă cu brânză, mărar și ceapă. Un preparat simplu, ușor de realizat și gata în aproximativ 40 de minute. Dacă vrei să încerci o rețetă delicioasă, din câteva ingrediente simple, nu ezita să încerci recomandarea noastră! Iată modul de preparare și ingredientele necesare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de plăcintă cu brânză, mărar și ceapă. Aceste plăcinte ne duc cu gândul în copilărie și se pregătesc în tigaie. Pașii pentru preparea aluatului și a umpluturii sunt simpli, de aceea rețeta poate fi făcută de oricine. Din cantitățile recomandate, veți obține aproximativ opt plăcinte pufoase și pline de savoare.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu vișine

Citește și: Cum să faci gin acasă

Citește și: Rețetă de omletă italiană.Cum să pregătești frittata în câțiva pași simpli

Citește și: Rețetă de brioșe cu banane

Rețetă de plăcintă cu brânză, mărar și ceapă – Ingrediente

Pentru aluat:

600 g de făină albă

400-450 ml lapte cu 3,5% grăsime, în funcție de cât de mult cere aluatul

15 g drojdie proaspătă

1 linguriță de zahăr

1 linguriță de sare

30 ml ulei

Pentru umplutură:

500 g telemea de vaca grasă

1 legătură de ceapă verde

1 legătură de mărar

extra ulei pentru copt

Rețetă de plăcintă cu brânză, mărar și ceapă – Mod de preparare

1. Într-un bol, se dizolvă drojdia, împreună cu zahărul. După ce se pbține un amastesc omogen, se adaugă laptele. Rezultatul obținut se acoperă cu o folie alimentară și se lasă deoparte pentru câteva zile.

2. Ulterior, într-un recipient încăpător, se adaugă făina, uleiul, laptele, și amestecul lăsat deoparte pentru câeva zile. Compoziția obținută se frământă bine, se acoperă și se lasă la crescut pentru cel puțin jumătate de oră.

3. Între timp, se pregătește umplutura. Într-un bol, se amestecă ceapa, brânza de vacă și mărarul tocat mărunt, potrivit spynews.ro.

4. În această etapă, aluatul se împarte în 8 părți egale. Fiecare bucată se întinde bine, iar, în mijloc, se adaugă umplutura, apoi se închind marginile.

5. După ce uleiul din tigaie s-a încins, fiecare plăcintă se prăjește timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Poftă bună!

Vezi şi: Placintă cu carne – 10 rețete de placintă cu carne

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton