Rețeta de plăcintă cu brânză a Niculinei Stoican. Chef Gheorg i-a dezvăluit ingredientul secret: „Așa m-a învățat”

.

Chef Gheorg a dezvăluit rețeta de plăcintă cu brânză a Niculinei Stoican. Se prepară ușor, în cățiva pași simpli, iar rezultatul va fi cu adevărat delicios. Regăsiți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


În mediul online, Chef Gheorg a explicat, pas cu pas, cum se pregătește rețeta de plăcinte cu brânză a Niculei Stoican. Se pare că apa minerală este unul dintre ingredientele secrete, pentru a obține plăcinte pufoase și pline de savoare.

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu tarhon ca-n Ardeal

Citește și: Rețetă de medalioane de porc în sos de piper

Citește și: Reţete de omletă dulce

Citește și: Rețetă de mozzarella de casă. Ai nevoie de 5 ingrediente simple

Rețeta de plăcintă cu brânză a Niculinei Stoican – Ingrediente


1 kg brânză telemea

7-8 ouă întregi

500-600 ml lapte dulce

500-600 ml apă minerală

500 gr făină

Rețeta de plăcintă cu brânză a Niculinei Stoican – Mod de preparare

„Rețete cât mai ușor de pregătit. Rețetă de plăcintă cu brânză ca la Niculina Stoican. La ea am mâncat această plăcintă și o s-o pomenesc toată viața. Am aici brânză telemea pe care am răzuit-o, peste care am adăugat puțină brânză de vaci. Am pus niște ouă pe care le-am bătut. La un kilogram de brânză punem 7-8 ouă. Adăugăm apa minerală, ca așa m-a învățat Niculina.

Va ieși o rețetă delicioasă. Punem și jumătate de litru de lapte și amestec toate ingredientele. Dacă o vreți dulce, adăugați și puțin zahăr, însă eu vreau să o păstrez cu brânză sărată. Iar deasupra pun puțin zahăr să iasă puțin crocantă și să se îmbine gustul de dulce cu sărat. O nebunie.


Amestecăm brânza cu laptele, apă minerală și adăugăm puțină făină să o lege. Nu trebuie să fie foarte subțire, dar nici foarte groasă, cât să curgă.

O pun în tavă frumos, iar acum o dau la cuptor pentru 45-50 de minute, iar deasupra pun zahăr  pentru a ieși crocantă. E uniformă, are o culoare frumoasă. Se pregătește foarte ușor’, a explicat Chef Gheorg pe rețelele de socializare.

Sursa foto: Freepik & Facebook