Rețeta de plăcintă cu gutui a bunicii Gherghina de pe TikTok

.

Rețeta de plăcintă cu gutui a bunicii Gherghina de pe TikTok. Este un desert delicios pentru acest sezon și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru el. Cu siguranță vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi cu acest preparat gustos. Iată cum prepari această delicatesă! Îți vom spune de pe acum poftă bună!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert gustos, atunci pregătește plăcinta cu gutui. Este o delicatesă pe care bunica Gherghina de pe TikTok o gătește cu mare drag. Care sunt ingredientele de care ai nevoie și care este modul de preparare.

Citește și: Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată boeuf perfectă

Citește și: Rețetă de jumări de porc. Secretul Ginei Bradea pentru o carne fragedă


Citește și: Gabriel Șerban, în lacrimi după ce a pierdut în finala MasterChef: „Am făcut anumite greșeli… Probabil că singurul meu defect sunt chiar eu' / EXCLUSIV

Citește și: Denisa Tănase s-a distanțat de sora ei, Raluca, din cauza unui fost iubit al acesteia: „A fost o perioadă mai grea, o relație tumultuoasă. Nu am putut să comunicăm…’

Rețeta de plăcintă cu gutui a bunicii Gherghina de pe TikTok. Ingrediente

-500 g de făină

-sare

-nucă măcinată

-6 gutui

-ulei

-drojdie

-zahăr cu scorțișoară

-praf de copt

Rețeta de plăcintă cu gutui a bunicii Gherghina de pe TikTok. Mod de preparare

Gutuile trebuie călite bine pe foc, iar în timpul acestui proces se adaugă zahăr după gust, împreună cu patru linguri de ulei, deoarece gutuile sunt uscate. Se călesc până când nu mai au zeamă.


Pentru aluattrebuie folosite următoarele ingrediente: un praf de sare, puțin praf de copt, o bilă de drojdie, două cești mici de apă călduță și o ceașcă de ulei. Se frământă aluatul până capătă consistența dorită.

Zahărul cu scorțișoară se adaugă peste gutui, iar din aluat se întind trei foi, ajustate în funcție de dimensiunea tăvii. Se așază un strat de gutui călite, deasupra se presară nucă măcinată coaptă, iar foile se înțeapă în mai multe locuri înainte de a fi introduse în cuptor. Se bagă în cuptor, apoi se taie abia după ce s-a răcit foarte bine. Poftă bună!

Sursa foto: TikTok