Un preparat delicios, ușor de făcut și perfect pentru perioada postului. Ingredientele necesare și modul de preparare pentru plăcinta cu leurdă le găsiți mai jos. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Pentru că este sezonul leurdei, vă recomandăm o rețetă gustoasă și sănătoasă. Această plantă are beneficii terapeutice pentru organism, folosindu-se în bucătărie, cât și în medicina tradițională.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu iaurt și frișcă
Citește și: Rețetă de pateu din linte și ardei roșu
Citește și: Rețeta de biscuiți fără zahăr a lui Carmen Brumă. Simplă și delicioasă!
Citește și: Rețeta de chifteluțe de dovlecei cu sos tzatziki a Alinei Laufer
Rețetă de plăcintă de post cu leurdă – Ingrediente
Pentru aluat:
-500 g făină
-200 ml apă călduță
-50 ml ulei
-1 linguriță sare
-1 linguriță zahăr
-1 pachet de drojdie uscată (7 g) sau 25 g drojdie proaspătă
Pentru umplutură:
-300 g leurdă proaspătă
-2 cepe medii
-50 ml ulei pentru călit
-sare
-piper
-opțional: alte ierburi aromatice (pătrunjel, mărar)
Pentru uns tava:
-ulei
Rețetă de plăcintă de post cu leurdă – Mod de preparare
1. Amestecă drojdia și zahărul în apă călduță și lasă-le să stea 10 minute până fac bule.
2. Adaugă făina și sarea în amestecul de drojdie și apă.
3. Frământă aluatul cu ulei până devine elastic, potrivit spynews.ro.
4. Acoperă-l și lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră.
5. Spală și taie leurdă, apoi călește ceapa în ulei până devine moale.
6. Adaugă leurda peste ceapă și călește-le împreună.
7. Condimentează cu sare și piper după gust.
8. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
9. Împarte aluatul în două părți egale și întinde prima parte pe o suprafață cu făină.
10. Unge tava și așază foaia de aluat.
11. Distribuie umplutura uniform peste aluat.
12. Întinde cea de-a doua parte de aluat și acoperă umplutura, sigilând marginile.
13. Înțeapă aluatul deasupra cu o furculiță.
14. Coace plăcinta în cuptor pentru 30-35 de minute sau până devine aurie.
Sursa foto: Freepik