Rețeta de plăcintă cu telemea, brânză și smântână a lui Sorin Bontea. Este un preparat gustos și sănătos. Cu siguranță veți reuși să vă impresionați musafirii cu această delicatesă. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru această mâncare, dar și care este modul de preparare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Sorin Bontea le-a prezentat fanilor lui cum pregătește plăcinta cu telemea, brânză și smântână. Nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru acest preparat gustos, iar modul de preparare este unul simplu. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a vă bucura de o delicatesă.
Citește și: Cum prepară Majda Aboulumosha orezul cu lapte, în stil turcesc
Citește și: Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Desertul se prepară ușor și poate fi și cumpărat
Rețeta de plăcintă cu telemea, brânză și smântână a lui Sorin Bontea. Ingrediente
-400 g de telemea
-4 ouă
-150 g de smântână
-150 g de brânză
-foi de plăcintă
-unt
Rețeta de plăcintă cu telemea, brânză și smântână a lui Sorin Bontea. Mod de preparare
Se amestecă brânza de vaci cu ouăle și smântâna până la omogenizare. Dacă preferați un gust mai sărat, puteți adăuga mai multă telemea.
Se pregătesc foile de plăcintă, lucrând rapid cu ele. Foaia se taie pe jumătate, iar fiecare bucată se unge cu unt, una câte una. După ce sunt unse, se adaugă umplutura de brânză, iar foile se împachetează și se aranjează frumos în tavă.
Puteți folosi 2 sau 3 foi, în funcție de preferință. Deasupra, trigoanele se ung cu puțin unt pentru un aspect lucios și atrăgător. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 30 – 40 de minute. Când trigoanele devin galben-aurii și crocante, acestea sunt gata de servit. Poftă bună!
Ce sunt trigoanele, produsele pregătite de celebrul chef
Trigoanele, produsele pregătite de celebrul chef Sorin Bontea, sunt alimente de patiserie sau plăcinte preparate din foi subțiri de aluat, de obicei umplute cu brânză, carne, legume sau alte ingrediente, și pliate în formă de triunghi.
Numele vine de la forma triunghiulară pe care o capătă după împachetare. Sunt populare în multe bucătării și pot fi servite ca aperitiv, gustare sau desert, în funcție de umplutura pe care o au.
Sursa foto: Facebook/ Instagram