Rețetă de prăjitură cu bulion de post. Este un preparat potrivit pentru acest sezon și cu siguranță vei reuși să-i impresionezi pe cei dragi cu el. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert gustos, dar și care este modul de preparare!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI
Dacă ai rămas în pană de idei și ai nevoie să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, atunci gătește prăjitura cu bulion de post. Suntem în postul Crăciunului, iar acest desert este perfect pentru acest sezon. Este delicios și cu siguranță va reuși să-ți încânte papilele gustative.
Citește și: Rețetă de ștrudel cu mere. Un desert perfect pentru toamnă
Citește și: Rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză
Rețetă de prăjitură cu bulion de post. Ingrediente
Pentru blat:
-250 ml de bulion (de roșii, nu foarte concentrat, de preferat dulce-acrișor)
-250 ml de apă minerală carbogazoasă
-150 ml de ulei
-200 g de zahăr
-500 g de făină
-1 plic praf de copt (10 g)
-1 linguriță de bicarbonat de sodiu
-1 lingură de oțet
-opțional: 1 linguriță de esență de vanilie sau rom
-un praf de sare
Pentru umplutură:
-400 g de gem sau dulceață
-opțional: 150 g de nuci măcinate
Pentru decor:
-opțional: zahăr pudră
Rețetă de prăjitură cu bulion de post. Mod de preparare
Pregătirea aluatului
Într-un bol mare, amestecă bulionul, apa minerală, uleiul și zahărul până când zahărul se dizolvă. Separat, cerne făina împreună cu praful de copt și adaugă un praf de sare. Încorporează treptat ingredientele uscate în amestecul lichid, amestecând cu un tel sau cu o spatulă.
Dizolvă bicarbonatul de sodiu în lingura de oțet și adaugă-l în compoziție, amestecând ușor. Adaugă esența de vanilie sau rom, dacă dorești.
Coacerea blatului
Împarte aluatul în două părți egale. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Toarnă prima jumătate a aluatului și coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Repetă procedeul cu a doua jumătate de aluat.
Asamblarea prăjiturii
Lasă blaturile să se răcească complet. Pune un strat uniform de gem pe primul blat și presară nuci măcinate, dacă folosești. Pune al doilea blat deasupra și presează ușor.
Decorarea prăjiturii
Presară zahăr pudră pe deasupra, pentru un aspect plăcut. Lasă prăjitura să stea câteva ore sau peste noapte, pentru ca blaturile să absoarbă din umiditatea gemului. Prăjitura este gata de servit. Poftă bună!
Sursa foto: YouTube