Rețetă de prăjitură cu bulion de post

.

Rețetă de prăjitură cu bulion de post. Este un preparat potrivit pentru acest sezon și cu siguranță vei reuși să-i impresionezi pe cei dragi cu el. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert gustos, dar și care este modul de preparare!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI


Dacă ai rămas în pană de idei și ai nevoie să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, atunci gătește prăjitura cu bulion de post. Suntem în postul Crăciunului, iar acest desert este perfect pentru acest sezon. Este delicios și cu siguranță va reuși să-ți încânte papilele gustative.

Citește și: Rețetă de ștrudel cu mere. Un desert perfect pentru toamnă

Citește și: Rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză

Citește și: Adelina Pestrițu are „o relație de prietenie' cu fiica ei, Zeny: „Suntem foarte legate. De la mine, cred că a moștenit hotărârea'. Cât de bine se înțelege micuța cu tatăl ei, Virgil Șteblea / EXCLUSIV


Citește și: Cine este Chef Alexandru Sautner, jurat la Chefi la cuțite. Lucrează de peste 30 de ani în domeniul gastronomic și a trecut printr-un divorț

Rețetă de prăjitură cu bulion de post. Ingrediente

Pentru blat:

-250 ml de bulion (de roșii, nu foarte concentrat, de preferat dulce-acrișor)

-250 ml de apă minerală carbogazoasă

-150 ml de ulei

-200 g de zahăr

-500 g de făină

-1 plic praf de copt (10 g)

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-1 lingură de oțet

-opțional: 1 linguriță de esență de vanilie sau rom

-un praf de sare

Pentru umplutură:

-400 g de gem sau dulceață

-opțional: 150 g de nuci măcinate

Pentru decor:

-opțional: zahăr pudră

Rețetă de prăjitură cu bulion de post. Mod de preparare


Pregătirea aluatului

Într-un bol mare, amestecă bulionul, apa minerală, uleiul și zahărul până când zahărul se dizolvă. Separat, cerne făina împreună cu praful de copt și adaugă un praf de sare. Încorporează treptat ingredientele uscate în amestecul lichid, amestecând cu un tel sau cu o spatulă.

Dizolvă bicarbonatul de sodiu în lingura de oțet și adaugă-l în compoziție, amestecând ușor. Adaugă esența de vanilie sau rom, dacă dorești.

Coacerea blatului

Împarte aluatul în două părți egale. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Toarnă prima jumătate a aluatului și coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Repetă procedeul cu a doua jumătate de aluat.


Asamblarea prăjiturii

Lasă blaturile să se răcească complet. Pune un strat uniform de gem pe primul blat și presară nuci măcinate, dacă folosești. Pune al doilea blat deasupra și presează ușor.

Decorarea prăjiturii

Presară zahăr pudră pe deasupra, pentru un aspect plăcut. Lasă prăjitura să stea câteva ore sau peste noapte, pentru ca blaturile să absoarbă din umiditatea gemului. Prăjitura este gata de servit. Poftă bună!

Sursa foto: YouTube