Un desert senzațional, fresh și perfect pentru o zi călduroasă de primăvară. Găsiți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru prăjitura cu lavandă și caise. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Combinația de caise și lavandă din această prăjitură dă naștere unui desert delicat și aromat. Este perfect pentru ocazii speciale și nu aveți nevoie de prea multă experiență în bucătărie.
Citește și: Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin
Citește și: Rețetă de negresă cu pere și gutui
Citește și: Rețetă de socată tradițională. Cea mai bună băutură răcoritoare, ideală pentru sezonul cald
Citește și: Rețetă de cheesecake din 3 ingrediente
Rețetă de prăjitură cu lavandă și caise – Ingrediente
200 g de făină
150 g de zahăr
100 g de unt topit
3 ouă
1 linguriță de lavandă uscată
1 pliculeț de praf de copt
200 ml de lapte
5-6 caise proaspete, tăiate în felii subțiri
1 linguriță de extract de vanilie
Un praf de sare
Rețetă de prăjitură cu lavandă și caise – Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
2. Unge o tavă de 20×30 cm cu unt sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.
3. Cerne făina cu praful de copt și adaugă un praf de sare.
4. Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase și deschise la culoare (aprox. 5 minute).
5. Topește untul și lasă-l să se răcească puțin, potrivit spynews.ro.
6. Adaugă untul topit și extractul de vanilie în amestecul de ouă și zahăr, amestecând bine.
7. Adaugă apoi laptele și făina în trei etape, alternativ.
8. Încorporează lavanda uscată în aluat, amestecând ușor.
9. Toarnă jumătate din aluat în tava pregătită și nivelează-l.
10. Aranjează jumătate din feliile de caise deasupra aluatului.
11. Toarnă restul de aluat peste caise și nivelează din nou.
12. Aranjează restul de caise deasupra, presându-le ușor în aluat.
13. Coace prăjitura timp de 35-40 de minute. Las-o să se răcească pe un grătar înainte de a o scoate din tavă.
Sursa foto: DeepIA.org