Un desert ușor de făcut, fin și care te va surprinde prin combinația de arome. Prăjitura cu iaurt și marmeladă este ideală pentru momentele când îți dorește ceva dulce, dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
Cuprins
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Blatul pufos se îmbină perfect cu crema fină de marmeladă și iaurt. Găsești o varietate de marmelade pe piață, de prune, coacăze, gutui, portocale, lămâi, astfel că poți personaliza rețeta după bunul plac. Poți experimenta cu arome diferite pentru a crea un desert unic, perfect pentru orice ocazie.
Citește și: Rețetă de ciocolată cu avocado și banane. Este sănătoasă și perfectă și pentru copii!
Citește și: Cum pregătești o rețetă de tiramisu care nu îngrașă
Citește și: Cum se prepară salamul cu biscuiți cu fructe uscate
Citește și: Rețeta de guacamole a lui chef Joseph Hadad. Secretul ca avocado să nu oxideze
Rețetă de prăjitură cu cremă de iaurt și marmeladă – Ingrediente
3 ouă medii
300 g făină tip 00
8 g zahăr vanilat
150 g iaurt cu vanilie
sare
marmeladă
două plicuri
de praf de copt
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/02/001-cover-bun-38.jpg)
Rețetă de prăjitură cu cremă de iaurt și marmeladă – Mod de preparare
1. Bate ouăle cu zahărul până se omogenizează, apoi adaugă zahărul vanilat și un praf de sare.
2. Încorporează uleiul, apoi adaugă treptat iaurtul, amestecând continuu, potrivit spynews.ro.
3. Cerne făina și adaugă praful de copt, amestecând bine pentru a obține o compoziție fină.
4. Pregătește o tavă cu hârtie de copt și toarnă prima jumătate din aluat.
5. Întinde un strat de marmeladă peste aluat, apoi adaugă restul de aluat deasupra.
6. Folosește o furculiță pentru a crea un efect marmorat în compoziție.
7. Coace la 180°C pentru aproximativ 30 de minute, iar când prăjitura trece testul scobitorii, scoate-o din cuptor și pudreaz-o cu zahăr.
Sursa foto: Freepik