Rețetă prăjitură Doina cu foi de napolitană

 Radulescu Ruxandra
.

Prajitura Doina este o prăjitură tradițională românească, cunoscută pentru gustul său delicios și aspectul său frumos. Această prăjitură este numită după o cunoscută baladă populară românească intitulată „Doina” și este foarte apreciată în bucătăria românească. Iată o rețetă delicioasă de prăjitură Doina cu foi de napolitană.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă prăjitură Doina cu foi de napolitană. Prajitura Doina este un desert tradițioal românesc și delicios și ușor de pregătit. Este umplut cu o cremă dulce de unt, îndulcită cu zahăr pudră și aromată cu vanilie sau cacao. Uneori, prăjitura este presărată cu nucă de cocos sau stafide pentru un plus de textură și aromă.

Un aspect distinctiv al prăjiturii Doina este aspectul său frumos, în formă de dreptunghiuri sau pătrate, iar partea de sus a fiecărei bucăți este adesea decorată cu ciocolată topită sau cu glazură de cacao. Prajitura este apreciată pentru gustul său dulce și textura sa moale, care o face potrivită pentru a fi savurată alături de o cană de ceai sau cafea. Iată o rețetă delicioasă și ușor de preparat de prăjitură Doina cu foi de napolitană, propusă de caietulcuretete.ro.

Ctește și: Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de conopidă la cuptor, dietetică

Rețetă prăjitură Doina cu foi de napolitană. Ingrediente

5 foi napolitana
4 oua
200 g zahar pudra
300 g ciocolata
300 g unt
30 g cacao
rom

pentru glazura

200 g ciocolata
50 g unt
50 ml lapte
100 g alune macinate

Rețetă prăjitură Doina cu foi de napolitană. Mod de preparare

  1. Puneți compozitia de oua intr-un vas la bain-marie (deasupra unui vas cu apa clocotita, aflat pe aragaz, la foc mic) si amestecați pana cand compozitia incepe sa se ingroase.
    Topiți ciocolata fie la bain-marie, fie la microunde, fie cu un aparat special pt temperat ciocolata.
  2. Adaugați ciocolata topita peste crema de oua si incorporați-o. Dați deoparte si lăsați sa se raceasca.
  3. Mixați untul cu cacao si adaugați compozitia de oua cu ciocolata si mixați pana obtineți o crema fina.
  4. Incepeți asamblarea prajiturii. Asezați pe un platou prima foaie de napolitana apoi intindeți un strat subtire de crema si nivelați.
  5. Procedați astfel pana cand se termina toate cele 5 foi de napolitana. Deasupra va fi o foaie de napolitana peste care puneți un fund de bucătărie si o greutate deasupra, ca sa se preseze. Lasați cam o ora-doua, apoi dați greutatea deoparte si dați prajitura la frigider pentru circa o ora.
  6. Taiați prajitura, mai intai pe jumatate, pe lungime, apoi de doua ori pe latime, astfel incat obtineți sase patrate. Folosiți un cutit cu lama lunga, foarte bine ascutit, pe care il stergeți inainte de fiecare taietura.
  7. Fiecare patrat il taiați in doua, e diagonala, astfel incat la final obtineți 12 triunghiuri.
  8. Pentru glazură, topiți ciocolata impreuna cu untul si laptele, si omogenizați pana cand este complet topita. Puneți ciocolata pe o farfurie intinsa si treceți marginile prin glazura.
  9. Tapetați marginile cu alune macinate. Apoi le dați la frigider pentru circa o ora, ca sa se intareasca glazura.

FOTO: Pixabay & Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton