Rețetă de prăjitură furnică

 Matei Bianca
.

Rețetă de prăjitură furnică. Noi îți vom spune care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert delicios, care cu siguranță va reuși să-ți încânte papilele gustative. Ai nevoie de mai multe ingrediente pentru această prăjitură, însă modul de preparare este unul simplu. Noi îți vom spune de pe acum poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar nu ai idee ce să pregătești, atunci încearcă rețeta de prăjitură furnică. Este un desert gustos, potrivit pentru orice sezon, iar noi îți vom spune exact cum trebuie să-l pregătești.

Citește și: Rețetă de dulceață de gutui. Cum se prepară pelteaua

Citește și: Rețetă de clătite grecești cu piept de pui și brânză feta

Citește și: Marius Elisei a lipsit din prima zi de școală a fiicei sale. Oana Roman: „Nu a sunat-o nici azi, nici ieri când a fost ziua ei, și nici nu i-a răspuns la telefon”

Citește și: Monica Anghel a dezvăluit cine i-a descoperit, de fapt, talentul: „Ea a zis că sigur o să fac ceva în zona aceasta, se ocupa de toate toaletele mele de scenă”. Ce spune despre rivalitatea din showbiz și despre dezavantajele celebrității / EXCLUSIV

Ingrediente pentru rețeta de prăjitură furnică

-2 foi mai mari de napolitană

Pentru primul blat

-4 albușuri de ou

-4 linguri de zahăr

-2 linguri de făină

-3 linguri de nucă măcinată

-un vârf de cuțit de sare

Pentru al doilea blat

-5 albușuri de ou

-5 linguri de zahăr

-3 linguri de mac

-un vârf de cuțit de sare

-3 linguri de făină

Pentru cremă

-10 liguri de zahăr

-250 gr de unt

-coaja rasă de la o portocală

-10 linguri de zahăr

-9 gălbenușuri de ou

-esență de vanilie

-5 linguri de apă

Mod de preparare pentru prăjitura furnică

Prepararea primului blat

Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă treptat zahărul, continuând să mixezi până când cristalele de zahăr se dizolvă complet. Trebuie să obții o spumă fermă, care formează vârfuri la atingere.

Încorporează făina cernută și nuca, amestecând ușor cu o lingură, de jos în sus, pentru a păstra textura aerată. Toarnă compoziția în tavă, pe o hârtie de copt, uniform și nivelează totul. Coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie, până ce blatul devine ușor auriu.

Prepararea celui de-al doilea blat

Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu un praf de sare până devin spumă, apoi adaugă treptat zahărul, mixând până la dizolvarea completă. Compoziția trebuie să fie fermă și să formeze vârfuri.

Încorporează făina cernută și macul, amestecând delicat de jos în sus. Toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, distribuie uniform și nivelează. Coace la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până când blatul capătă o nuanță aurie.

Prepararea cremei

Untul adus la temperatura camerei se mixează până devine spumă. Gălbenușurile, zahărul și apa se amestecă într-un vas cu fund dublu, care se pune pe foc mic, amestecând continuu până obții o consistență de budincă.

După ce se răcește complet, adaugă esența de vanilie și coaja rasă de portocală. Încorporează treptat compoziția în unt, lingură cu lingură, mixând la viteză mică.

Asamblarea prăjiturii

Pune o foaie de napolitană pe tavă și întinde peste ea o treime din cremă. Răstoarnă blatul cu mac deasupra, cu partea superioară în jos și îndepărtează ușor hârtia de copt.

Aplică un alt strat de cremă, urmat de blatul cu nucă. Întinde restul de cremă și pune cea de-a doua foaie de napolitană deasupra. Dacă marginile blatului depășesc dimensiunea napolitanei, taie-le cu un cuțit, dar ai grijă să nu rupi foaia de napolitană.

Pune o greutate deasupra pentru a fixa bine straturile. Porționează desertul cu un cuțit subțire și bine ascuțit, pentru un aspect frumos. Poftă bună!

Sursa foto: YouTube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton