Rețetă de prăjitură cu gem si aluat ras. Cu toții ne dorim un moment destinat doar nouă, în care să ne delectăm cu cele mai „nevinovate' plăceri culinare. Dacă v-ați săturat de clasica ciocolată, vă provocăm să încercați rețeta de prăjitură cu gem si aluat ras. Se prepară foarte rapidă și este extrem de delicioasă!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de prăjitură cu gem si aluat ras. În general, dulciurile obișnuiesc să se afle în meniul tuturor, mai ales în cel al gurmanzilor. Tuturor ne place să ne răsfățăm cu ceva dulce, mai ales după o zi grea. Rețeta de prăjitură cu gem si aluat ras recomandată de noi vă va ajuta să înlocuiți ciocolata cu un preparat gătit în casă, la fel de gustos.
Rețetă de prăjitură cu gem si aluat ras. Rețeta de prăjitură cu gem si aluat ras nu necesită mult timp de preparare. Ingredientele sunt foarte accesibile, iar pe multe dintre ele le puteți găsi chiar la dumneavoastră în cămară. Dacă urmați cu atenție pașii de mai jos, papilele voastre gustative vor fi cucerite iremediabil de preparatul dulce.
Citește și: Rețetă de sos de roșii făcut în casă pentru pizza.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi.Un preparat delicios
Citește și: Ciorbă rusească de raţă cu hrişcă.Rețetă pentru toamnă
Citește și: Rețetă de ciorbă de conopidă.Gustoasă și ușor de preparat
Rețetă de prăjitură cu gem si aluat ras – Ingrediente
250 g făină
160 g zahăr pudră
100 g unt
un ou
1/2 linguriță zahăr vanilat
1/2 linguriță scorțișoară
o linguriță praf de copt
un praf sare
un borcan de 340 g gem de căpșune
Rețetă de prăjitură cu gem si aluat ras – Mod de preparare
Prima dată trebuie să topiți 35 g de unt și să amestecați rezultatul cu 55 g de făină. Adăugați și 60 g de zahăr pudră și scorțișoara. Amestecați totul până ce obțineți o compoziție omogenă, iar apoi introduceți vasul la frigider, să se răcească.
Acum vă puteți ocupa și de untul rămas. Acesta se amestecă cu oul și restul de zahăr pe care-l mai aveți la dispoziție, informează site-ul libertateapentrufemei.ro.
Treptat, deasupra se adaugă praful de copt, făina, sarea și vanilia. Trebuie amestecate constant, pentru a obține un aspect plăcut.
După ce ați terminat de amestecat, turnați aluatul într-o tavă de copt, suficient de încăpătoare. Atenție! Înainte de asta, trebuie să ungeți vasul cu unt, pentru a nu risca să se lipească.
La final adăugați și gemul de căpșune. Acum, fie se presară amestecul realizat la punctul 1, ori se trece prin răzătoare, mai spune sursa citată. Se lasă totul la copt timp de 40 de minute, iar apoi puteți servi. Poftă bună! Sperăm că v-a plăcut preparatul recomandat de noi!
Sursă foto: Pixabay