Rețeta de prăjitură cu mălai a lui Florin Dumitrescu

.

Rețeta de prăjitură cu mălai a lui Florin Dumitrescu. Celebrul chef a explicat cum se prepară acest desert gustos, care cu siguranță îți va aduce aminte de copilărie. Este un preparat delicios, care se poate găti în orice perioadă a anului. Noi îți vom spune care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare al acestui desert care va reuși să-ți încânte papilele gustative.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI


Cu siguranță prăjitura cu mălai a lui Florin Dumitrescu îți va aminti de copilărie, fiind un desert tradițional. Ei bine, juratul de la MasterChef a explicat pas cu pas cum se prepară acest desert delicios. Ai nevoie de puține ingrediente, mai exact de șapte, iar modul de preparare este unul simplu, care nu îți va da bătăi de cap. Noi îți vom spune de pe acum poftă bună!

Citește și: Rețetă de prăjitură pufoasă cu vișine

Citește și: Cum prepară Carmen Brumă pasta de sardine: „Una dintre cele mai apreciate rețete din programele mele de slăbire'


Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă copiii lui Carmen Negoiță. Ingrid a terminat facultatea în Londra și s-a specializat în comunicare, iar Harold studiază în Elveția

Citește și: Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore, în dosarul agresiunilor sexuale de la SNSPA. Procurorii i-au percheziționat astăzi casa și mașina

Ingrediente pentru rețeta de prăjitură cu mălai a lui Florin Dumitrescu

-100 gr de mălai

-200 gr de făină

-150 gr de zahăr pudră

-un praf de copt

-un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu


-300 ml de lapte de migdale

-o portocală și coaja de la această portocală

Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu mălai a lui Florin Dumitrescu


Pentru a pregăti prăjitura cu mălai, primul pas constă în amestecarea ingredientelor uscate. Mălaiul, făina și zahărul pudră se amestecă într-un bol, iar apoi se adaugă praful de copt și bicarbonatul de sodiu pentru a obține o textură aerată.

Următorul pas esențial este încorporarea treptată a laptelui de migdale, asigurându-se că amestecul rămâne omogen, fără cocoloașe. Coaja de portocală rasă contribuie oferă o aromă citrică plăcută acestui desert.

În acest timp, cuptorul trebuie încălzit la temperatura de 170 de grade Celsius. Aluatul se toarnă într-o tavă pregătită, având grijă ca acesta să fie distribuit uniform. Prăjitura se coace aproximativ 30 de minute, timp în care va dobândi o culoare aurie și o textură ușor crocantă la suprafață.


În timp ce prăjitura este în cuptor, poți pregăti un sirop din zahăr pudră și suc de portocală. După ce prăjitura s-a răcit complet, se adaugă ușor siropul de portocală, iar mai apoi se decorează cu felii subțiri de portocală proaspătă. Prăjitura cu mălai a lui Florin Dumitrescu este gata de servit. Poftă bună!

Sursa foto: Facebook/ Instagram