Un desert delicios și ușor de făcut, menit să-și răsfețe papilele gustative. Combinația dintre miere și crema de lămâie este irezistibilă la această prăjitură. Mai jos, vei găsi ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Prăjitura cu miere și cremă de lămâie este perfectă pentru amatorii de dulciuri. Pașii pentru prepararea acestui desert sunt foarte simpli și garantăm că nu aveți cum să dați greș.
Citește și: Rețetă de somon cu legume verzi și sirop de arțar
Citește și: Rețetă de cheesecake cu lămâie
Citește și: Rețetă de salată cu paste, mozzarella și busuioc
Rețetă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie – Ingrediente
Pentru blat
3 ouă
200 g făină
150 g zahăr
100 g unt topit
1 linguriță praf de copt
2 linguri miere
Pentru cremă
250 ml smântână lichidă
Coaja rasă și sucul de la o lămâie
100 g zahăr pudră
Rețetă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie – Mod de preparare
1. Amestecă ouăle cu zahărul într-un bol până obții o spumă.
2. Adaugă untul topit și mierea, continuă să amesteci.
3. Incorporă treptat făina amestecată cu praful de copt până obții un aluat omogen.
4. Toarnă amestecul într-o tavă de copt și nivelează-l.
5. Coace la 180°C timp de 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii. Lasă să se răcească în tavă, potrivit spynews.ro.
6. Bate smântâna lichidă până devine fermă, adaugă zahărul pudră, coaja și sucul de lămâie și amestecă ușor.
7. Taie blatul în două, întinde jumătate din crema de lămâie pe prima parte, apoi adaugă cealaltă jumătate deasupra.
8. Acoperă prăjitura cu restul de cremă, decorează și lasă la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.
Sursa foto: Freepik