Rețetă prăjitura Vânt Spaniol. Atunci când îți dorești să pregătești ceva cu totul deosebit pentru membrii familiei tale sau chiar pentru o masă alături de invitați importanți, alege această rețetă de prăjitură. Este absolut delicioasă și va deveni în scurt timp preferata ta. Iată cum se prepară!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă prăjitura Vânt Spaniol. Există momente în care vrei să îi surprinzi pe cei din jurul tău cu o rețetă absolut senzațională, iar noi îți sărim în ajutor. Pregătește-le celor dragi această prăjitură și cu siguranță vor rămâne plăcut impresionați.
Citește și: Rețetă negresă de post cu gem și apă minerală
Citește și: Rețetă de salată de boeuf de post.Simplă și gustoasă!
Citește și: Rețetă de paste cu legume de post.Se prepară rapid!
Citește și: Rețetă mâncare de ciuperci de post.Ușor de preparat!
Rețetă prăjitura Vânt Spaniol – Ingrediente
Blat de cacao:
- 6 ouă
- 6 lingyri zahăr
- 4 linguri făină
- 3 linguri apă
- 3 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- un praf sare
Foaie de bezea:
- 8 albușuri
- 400 grame zahăr
- 1 lingură oțet
- un praf sare
Crema de unt:
- 8 gălbenușuri
- 1 praf budincă de vanilie
- 8 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 500 mililitri lapte
- 250 grame unt
Mousse de ciocolată
- 300 grame smântână pentru frișcă
- 200 grame ciocolată
Glazură:
- 150 grame smântână pentru frișcă
- fulgi de ciocolată
Rețetă prăjitura Vânt Spaniol
Pentru blatul de cacao:
- În primă fază, se vor separa albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu sarea, apoi se adaugă uleiul în fir subțire, iar mai apoi apa. Albușurile se mixeaxă până devin o spumă tare, apoi se adaugă zahărul în mod treptat. Peste bezeaua din albușuri se adaugă compoziția obținută din gălbenușuri și se amestecă.
- În compoziția obținută se toarnă făina amestecată cu cacao. Aceasta se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptor până când este complet gătită.
- Se lasă la răcit.
Pentru foaia de bezea
- Din nou vom separa albușurile de gălbenușuri. Pentru a forma bezeaua, vom bate albușurile spumă, adăugând treptat zahărul. Se adaugă și o linguriță de oțet, apoi se amestecă bine.
- Când bezeaua devine tare, se toarnă în aceeași tavă în care a fost copt și blatul de cacao. Se lasă la cuptor până când se formează o crustă aurie deasupra.
- Se scoate din tavă cu tot cu hârtia de copt și se lasă la răcit.
Pentru crema de unt
- Gălbenușurile păstrate de mai devreme se amestecă cu zahărul. Peste acestea se toarnă budinca de vanilie, făina și laptele și se amestecă bine.
- Această compoziție se pune într-o crăticioară, la foc mediu, amestecând continuu. Se fierbe până se îngroașă, apoi se lasă la răcit.
- Se freacă untul spumă, apoi se adaugă în compoziția cremei, amestecând până se omogenizează.
Pentru mousse-ul de ciocolată
- Se bate smântâna până se întărește.
- Ciocolata se topește într cuptorul cu microunde, apoi se adaugă peste smântâna bătută.
- Se amestecă totul până la omogenizare.
Asamblare
- Pe o tavă se va pune blatul de cacao, iar peste el crema de unt.
- Peste crema de unt se răstoarnă bezeaua, cu tot cu foaie de copt. Cu grijă se desprinde foaia.
- Se adaugă mousse-ul de ciocolată, apoi frișca și fulgii de ciocolată, potrivit PlayTech.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik
Știrile PRO TV