Reţetă de pui cu curry a lui chef Sorin Bontea: „Parfumat, aromat, dar foarte gustos”

 Matei Bianca
.

Reţetă de pui cu curry a lui chef Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a explicat cum gătește el acest preparat delicios, care cu siguranță va reuși să-ți încânte papilele gustative. Ingredientele necesare pentru această mâncare gustoasă, dar și modul de prepare le găsești mai jos. Noi îți vom spune de pe acum poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Sorin Bontea este unul dintre cei mai buni bucătari din România. Ori de câte ori are ocazia, juratul de la MasterChef împărtășește cu fanii lui secretele pentru preparate delicioase. Iată cum gătește el rețeta de pui cu curry!

ScreenshotScreenshot

Citește și: Ce salarii au Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu la PRO TV, la MasterChef: „Puțin. Am zis așa: de la Pro TV mai puțin, de la Dumnezeu mai mult”

Citește și: Cum arată Miruna, fiica lui Sorin Bontea, la 22 de ani. Și-a schimbat look-ul radical: s-a vopsit, și-a pus piercing în nas și pozează ca un model

Citește și: Rețetă de prăjitură furnică

Citește și: Rețetă de conopidă la cuptor

Reţetă de pui cu curry a lui chef Sorin Bontea – Ingrediente

-1 ceapă

-800 g de pulpe de pui dezosate

-câteva felii de ghimbir

-4 căței de usturoi

-lapte de cocos

-cremă de cocos

-pastă de tomate

-coriandru

-alte ingrediente, după gust

Reţetă de pui cu curry a lui chef Sorin Bontea – Mod de preparare

Prin intermediul rețelelor de socializare, Sorin Bontea a publicat un videoclip unde a explicat cum gătește el puiul cu curry. Juratul de la MasterChef este foarte atent să pună multe condimente, deoarece își dorește să se bucure de un preparat aromat.

„M-am gândit să fac un curry, iar ca el să iasă bun, trebuie să ai și cele mai bune condimente. Va fi un curry parfumat, aromat, dar foarte gustos. Toc ceapa, ghimbirul, usturoiul. Încingem uleiul și le călim până se fac aurii.

Când ceapa a început să se coloreze, înseamnă că e timpul să punem condimentele. O să încep cu pudra de curry, miroase foarte bine. O să pun cam un plic și jumătate. Acum o să mai pun boia dulce, cam două lingurițe, ghimbir măcinat, o linguriță, scorțișoară sub forma de baton, eu pun două. E foarte important să gătim bine condimentele.

Punem puțină apă unde am fiert orezul, doar cât să acopere condimentul. Trebuie să stați lângă cratiță, astfel încât să nu se lipească. O să devină ca o cremă, un sos, nu trebuie să se simtă ca un praf. Adaug și două lingurițe de pastă de tomate. Când totul s-a legat, adăugăm puiul. E foarte important ca acesta să fiarbă cu totul, să aibă gust de curry. Acum e timpul pentru sare, piper, ardei iute. E important ca puiul să fiarbă cu sare.

Mai pun apă, fiindcă trebuie să fiarbă și mai adaug laptele de cocos. Pun și o mână de stafide, pentru plăcerea mea nevinovată. Mai am și niște frunze de lime, pe care le pun la final. Acum lăsăm să fiarbă, iar când e aproape gata adăugăm coriandrul tocat mărunt, un pic de cremă de cocos și atât', a explicat celebrul chef în videoclipul pe care la postat pe pagina lui personală de Instagram.

Sursa foto: Instagram/ Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton