Bucătăria asiatică ne încântă mereu cu combinații inedite și explozii de arome, iar rețeta de pui dulce-acrișor cu ananas nu face excepție. Ingredientele necesare și modul de preparare le găsiți mai jos. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!
Ușor de preparat și cu ingrediente accesibile, acest pui dulce-acrișor cu ananas va cuceri cu siguranță toate papilele gustative. Textura suculentă și fragedă a cărnii se îmbină perfect cu dulceața naturală a ananasului.
Citește și: Rețetă de tocăniță de post cu năut și vinete
Citește și: Rețetă de plăcintă de post cu leurdă
Citește și: Rețetă de supă cremă de urzici
Citește și: Cheesecake japonez – rețeta
Rețetă de pui dulce-acrișor cu ananas – Ingrediente
2-3 linguri ulei
500 g piept de pui
4-5 linguri amidon (păstrăm 2 pentru sos)
1 ceapă de mărime medie
1/2 ardei gras verde
1/2 morcov tăiat fâșii subțiri
6 rondele de ananas
200 ml supă pui (poate fi și apă)
1.5 linguri oțet chinezesc
2-3 linguri zahăr
2 linguri sos soia
3 linguri ketchup
Sare
Rețetă de pui dulce-acrișor cu ananas – Mod de preparare
1. Tăiați pieptul de pui în cuburi și tăvăliți-le în amidon.
2. Prăjiți cuburile de pui în ulei de palmier până devin aurii.
3. Scoateți puiul din tigaie și puneți ceapa tocată, morcovul și ardeiul la prăjit.
4. Căliți legumele timp de aproximativ 2 minute, potrivit dcnews.ro.
5. Adăugați carnea de pui călită și mai lăsați pe foc încă 2 minute.
6. Adăugați bucățile de ananas.
7. Turnați 150 ml supă de pui și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 2 minute cu capac.
8. Adăugați oțetul de orez, sosul de soia, zahărul și ketchup-ul.
9. Dizolvați amidonul în restul de supă și adăugați-l în tigaie, amestecând continuu.
10. Asezați cu sare după gust.
11. Când sosul se îngroașă, luați tigaia de pe foc.
Sursa foto: DeepAI