Rețetă de pui marinat în Coca-Cola

.

Dacă ți-e poftă de un pui fraged și cu o crustă crocantă, nu ezita să încerci această rețetă. Îți garantăm că vei avea parte de o experiență culinară inedită, fără prea mult efort. Mai jos găsești ingredientele necesare și modul de preparare pentru puiul marinat în Coca-Cola. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI


Marinarea în băutura carbogazoasă ajută la frăgezirea cărnii și o face mult mai gustoasă.

Citește și: Ce sunt pietrele cu sos, preparatul lui Petru de la MasterChef 2024

Citește și: Rețeta de prăjitură cu mălai a lui Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de dulceață de gutui. Cum se prepară pelteaua

Citește și: Rețetă de clătite grecești cu piept de pui și brânză feta

Rețetă de pui marinat în Coca-Cola – Ingrediente

1 kg de pui (picioare, pulpe sau orice parte preferată)


1 cană Coca-Cola

1/2 cană sos de soia

1/4 cană miere sau zahăr brun

4 căței de usturoi, tocați mărunt

1 bucată de ghimbir proaspăt (aprox. 2 cm), ras

2 lingurițe de oțet de mere sau oțet de orez

1 linguriță de paprika

1/2 linguriță de piper negru1/2 linguriță de sare

2 linguri de ulei de susan (opțional)

2 linguri de amidon de porumb (opțional, pentru îngroșare sos)

Rețetă de pui marinat în Coca-Cola – Mod de preparare

1. Amestecă Cola, sosul de soia, mierea (sau zahărul brun), usturoiul, ghimbirul, oțetul, paprika, piperul și sarea într-un bol mare. Adaugă ulei de susan, dacă vrei.

2. Pune bucățile de pui în bolul cu marinadă și amestecă bine. Asigură-te că sunt complet acoperite, apoi acoperă bolul și lasă-l la frigider pentru cel puțin 2 ore, ideal peste noapte, potrivit dcnews.ro.


3. Încălzește cuptorul la 200°C.

4. Scoate puiul din marinadă și așează-l într-o tavă de copt. Păstrează marinada rămasă pentru sos, dacă dorești.

5. Coace puiul timp de 35-45 de minute, până când este complet gătit și are o crustă rumenită.

6. Fierbe marinada rămasă într-o cratiță mică la foc mic până se reduce și se îngroașă.

7. Dacă sosul este prea subțire, amestecă 2 linguri de amidon de porumb cu 2 linguri de apă rece și adaugă-l în sos.

8. Scoate puiul din cuptor și lasă-l să se răcească puțin.


9. Stropește puiul cu sosul îngroșat.

Sursa foto: Freepik