După mesele bogate de Sărbători, vă recomandăm o rețetă mai slabă în calorii, delicioasă și ușor de făcut. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare pentru puiul piri-piri cu cartofi dulci și broccoli. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Puiul piri-piri este o rețetă cu origini portugheze, foarte aromato și ușor picantă. Amestecul de condimente se realizează, de regulă, din paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli si sare de mare.
Citește și: Rețetă de cheesecake cu lămâie
Citește și: Rețetă de salată cu paste, mozzarella și busuioc
Citește și: Rețetă de supă cremă de conopidă, linte și curry
Rețetă de pui piri-piri cu cartofi dulci și broccoli – Ingrediente
3 cartofi dulci mari (aproximativ 900 g), curățați de coajă și tăiați în bucăți mari
ulei
6-8 pulpe de pui, fără piele
2 cepe roșii, tăiate în felii
25 g de condiment piri-piri
300 g de broccoli cu tulpină lungă
Rețetă de pui piri-piri cu cartofi dulci și broccoli – Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
2. Amestecă cartofii dulci cu ulei și condimente, apoi așează-i într-o tavă mare.
3. În cealaltă jumătate a tăvii, combină puiul, ceapa, uleiul și condimentele.
4. Coace totul 40 de minute, însă nu uita să adaugi broccoli la jumătatea timpului, potrivit libertatea.ro.
5. După coacere, zdrobește cartofii pentru a încorpora sucurile și condimentele.
6. Întinde un strat de piure în farfurie și acoperă-l cu broccoli, pui și ceapă.
Sursa foto: Freepik