Rețetă de pui piri-piri cu cartofi dulci și broccoli

.

După mesele bogate de Sărbători, vă recomandăm o rețetă mai slabă în calorii, delicioasă și ușor de făcut. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare pentru puiul piri-piri cu cartofi dulci și broccoli. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Puiul piri-piri este o rețetă cu origini portugheze, foarte aromato și ușor picantă. Amestecul de condimente se realizează, de regulă, din paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli si sare de mare.

Citește și: Rețeta preferată a Gabrielei Cristea pentru o dietă de slăbit ca la carte: „Nu are mai mult de 300 de calorii, o puteți face și la birou'

Citește și: Rețetă de cheesecake cu lămâie

Citește și: Rețetă de salată cu paste, mozzarella și busuioc

Citește și: Rețetă de supă cremă de conopidă, linte și curry


Rețetă de pui piri-piri cu cartofi dulci și broccoli – Ingrediente

3 cartofi dulci mari (aproximativ 900 g), curățați de coajă și tăiați în bucăți mari

ulei

6-8 pulpe de pui, fără piele

2 cepe roșii, tăiate în felii

25 g de condiment piri-piri

300 g de broccoli cu tulpină lungă


Rețetă de pui piri-piri cu cartofi dulci și broccoli – Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

2. Amestecă cartofii dulci cu ulei și condimente, apoi așează-i într-o tavă mare.

3. În cealaltă jumătate a tăvii, combină puiul, ceapa, uleiul și condimentele.

4. Coace totul 40 de minute, însă nu uita să adaugi broccoli la jumătatea timpului, potrivit libertatea.ro.

5. După coacere, zdrobește cartofii pentru a încorpora sucurile și condimentele.


6. Întinde un strat de piure în farfurie și acoperă-l cu broccoli, pui și ceapă.

Sursa foto: Freepik