Rețeta de pui regal a lui Jamie Oliver, dedicată lui Meghan și prințului Harry

 Radulescu Ruxandra
.

Rețeta de pui regal a lui Jamie Oliver, dedicată lui Meghan și prințului Harry. Este un fapt cunoscut că prințul Harry și Megan Markle s-au logodit în timpul unei cine romantice împreună. Unul dintre preparatele servite de cei doi la masa respectivă a fost o friptură de pui bine rumenită și aromată. Iată rețeta de pui regal, propusă de celebrul bucătar Jamie Oliver.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Pentru a o cere în căsătorie pe Meghan Markle, Prințul Harry a plănuit o cină romantică în doi, la care s-a servit unul dintre preparatele preferate ale cuplului. Este vorba de friptura de pui rumenită cu multe condimente, făcută la cuptor, notează retetepractice.ro. Celebrul bucătar britanic, Jamie Oliver propune o rețetă de pui regal, pe care a gătit-o în cinstea lui Harry și a lui Meghan Markle.

Citește și: Bianca Drăgușanu s-a filmat fără filtre de înfrumusețare și cu buzele învinețite, după operația estetică de 11.000 de euro: 'Sunt în proces de update, ca la telefon…'

Citește și: Oana Ciocan, prima reacție după ce a fost cerută în căsătorie de Jador. Imaginea care a apărut pe Instagram nu mai lasă loc de interpretări

Citește și: Rețetă de pateu din ciuperci și fasole

Citește și: Rețetă de tartă cu broccoli și cașcaval. Blatul nu conține făină

Rețeta de pui regal a lui Jamie Oliver, dedicată lui Meghan și prințului Harry. Ingrediente

  • un pui intreg, cca 1,2-1,4 kg
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 crengute rozmarin
  • 4 foi de dafin
  • 2 gramajoare de ierburi aromate (busuioc, patrunjel, maghiran, etc)
  • o lamaie
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru sos:

  • 2 cepe rosii
  • o capatana usturoi
  • 2-3 linguri faina
  • 300 ml apa

Rețeta de pui regal a lui Jamie Oliver, dedicată lui Meghan și prințului Harry. Mod de preparare

  1. Toaca toate verdeturile de cutit cat mai marunt, presara putina sare si un praf de piper, apoi adauga 3-4 linguri ulei de masline.
  2. Taie varfurile pulpelor puiului si indeparteaza pielea de pe os, impingand-o in sus. In acest spatiu indeasa din verdeata pregatita.
  3. Ridica pielea de pe pieptul puiului si indeasa cat mai uniform verdeata in acest spatiu creat, alaturi de 2 felii generoase de unt
  4. Cresteaza puiul adanc pe laterale si unge-l bine si pe aceste parti cu amestecul de ulei si verdeturi.
  5. In interiorul puiului intreg, infige o lamaie fierbinte intreaga, data la cuptor pentru 20-30 de minute si intepata cu un cutit (astfel eviti acumularea de presiune).
  6. Leaga puiul de picioare cu sfoara de bucatarie, apoi trece sfoara printre pulpe si piept, apoi rasuceste pieptul invers si leaga-l.
  7. Asaza puiul umplut si legat intr-o tava de cuptor, alaturi de cepele intregi si usturoiul intreg. Da tava la cuptor pentru o ora la 220 grade.
  8. Dupa o ora, scoate puiul din tava si asaza tava cu ingredientele ramase direct pe foc, pe ochiul aragazului.
  9. Adauga 2 linguri de faina si zdrobeste toate ingredientele cu o ustensila de piure. Toarna cei 300 ml apa si strecoara compozitia obtinuta, dupa ce amesteci, pentru a ramane cu un sos apos.
  10. Da sosul inapoi la foc pentru 3-4 minute, sau pana cand incepe sa se ingroase (amesteca in permanenta).
  11. Serveste puiul regal umplut cu verdeturi cu sosul astfel pregatit.

FOTO: Pexels, Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton