Rețeta de pui regal a lui Jamie Oliver, dedicată lui Meghan și prințului Harry. Este un fapt cunoscut că prințul Harry și Megan Markle s-au logodit în timpul unei cine romantice împreună. Unul dintre preparatele servite de cei doi la masa respectivă a fost o friptură de pui bine rumenită și aromată. Iată rețeta de pui regal, propusă de celebrul bucătar Jamie Oliver.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Pentru a o cere în căsătorie pe Meghan Markle, Prințul Harry a plănuit o cină romantică în doi, la care s-a servit unul dintre preparatele preferate ale cuplului. Este vorba de friptura de pui rumenită cu multe condimente, făcută la cuptor, notează retetepractice.ro. Celebrul bucătar britanic, Jamie Oliver propune o rețetă de pui regal, pe care a gătit-o în cinstea lui Harry și a lui Meghan Markle.
Citește și: Rețetă de pateu din ciuperci și fasole
Citește și: Rețetă de tartă cu broccoli și cașcaval. Blatul nu conține făină
Rețeta de pui regal a lui Jamie Oliver, dedicată lui Meghan și prințului Harry. Ingrediente
- un pui intreg, cca 1,2-1,4 kg
- 4 linguri ulei de masline
- 2 crengute rozmarin
- 4 foi de dafin
- 2 gramajoare de ierburi aromate (busuioc, patrunjel, maghiran, etc)
- o lamaie
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Ingrediente pentru sos:
- 2 cepe rosii
- o capatana usturoi
- 2-3 linguri faina
- 300 ml apa
Rețeta de pui regal a lui Jamie Oliver, dedicată lui Meghan și prințului Harry. Mod de preparare
- Toaca toate verdeturile de cutit cat mai marunt, presara putina sare si un praf de piper, apoi adauga 3-4 linguri ulei de masline.
- Taie varfurile pulpelor puiului si indeparteaza pielea de pe os, impingand-o in sus. In acest spatiu indeasa din verdeata pregatita.
- Ridica pielea de pe pieptul puiului si indeasa cat mai uniform verdeata in acest spatiu creat, alaturi de 2 felii generoase de unt
- Cresteaza puiul adanc pe laterale si unge-l bine si pe aceste parti cu amestecul de ulei si verdeturi.
- In interiorul puiului intreg, infige o lamaie fierbinte intreaga, data la cuptor pentru 20-30 de minute si intepata cu un cutit (astfel eviti acumularea de presiune).
- Leaga puiul de picioare cu sfoara de bucatarie, apoi trece sfoara printre pulpe si piept, apoi rasuceste pieptul invers si leaga-l.
- Asaza puiul umplut si legat intr-o tava de cuptor, alaturi de cepele intregi si usturoiul intreg. Da tava la cuptor pentru o ora la 220 grade.
- Dupa o ora, scoate puiul din tava si asaza tava cu ingredientele ramase direct pe foc, pe ochiul aragazului.
- Adauga 2 linguri de faina si zdrobeste toate ingredientele cu o ustensila de piure. Toarna cei 300 ml apa si strecoara compozitia obtinuta, dupa ce amesteci, pentru a ramane cu un sos apos.
- Da sosul inapoi la foc pentru 3-4 minute, sau pana cand incepe sa se ingroase (amesteca in permanenta).
- Serveste puiul regal umplut cu verdeturi cu sosul astfel pregatit.
FOTO: Pexels, Hepta
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik