Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin

.

Această rețetă este sinonimă cu un prânz sănătos, foarte hrănitor și plin de arome. Găsiți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru pulpele de pui la tigaie în sos de vin. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!


După mesele încărcate de Paște, nutriționiștii ne recomandă să recurgem la preparate mai ușoare și mai sănătoase. Rețeta de mai jos este o opțiune excelentă în acest sens și vei regăsi o explozie de arome într-un singur preparat.

Citește și: Trei rețete de ouă umplute. Sorin Bontea a propus variante pentru toate gusturile: „Aș mânca fără număr’

Citește și: Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu: „Va fi mult mai gustoasă dacă…’ / Secretele bucătarului pentru o mâncare delicioasă


Citește și: Rețetă de tsoureki sau cozonac grecesc. Desert inedit pentru masa de Paște

Citește și: Rețeta de pască pentru Paște propusă de Majda. Iată cum se prepară o pască delicioasă în câțiva pași simpli!

Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin – Ingrediente

4 pulpe de pui

2 linguri de unt sau ulei de măsline

2 căței de usturoi, mărunțiți

1 ceapă medie, tăiată mărunt

200 ml de vin roșu sec

200 ml de supă de pui (sau apă)

sare

piper negru proaspăt măcinat

o linguriță de cimbru uscat sau proaspăt

o linguriță de rozmarin uscat sau proaspăt

opțional: o linguriță de făină

frunze proaspete de pătrunjel pentru decor

Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin – Mod de preparare


1. Încinge ulei sau unt într-o tigaie mare la foc mediu.

2. Prăjește pulpele de pui până devin aurii pe ambele părți (aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte) și scoate-le din tigaie.

3. În aceeași tigaie, călește ceapa și usturoiul tocate până devin moi (aproximativ 5 minute).

4. Adaugă vin roșu și lasă-l să fiarbă timp de 2-3 minute pentru a evapora alcoolul.

5. Toarnă supa de pui sau apă în tigaie și amestecă bine.

6. Pune pulpele de pui înapoi în tigaie și adaugă cimbrul și rozmarinul.


7. Condimentează cu sare și piper după gust, potrivit spynews.ro.

8. Acoperă tigaia și lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute sau până când pulpele de pui sunt gata și sosul s-a îngroșat.

9. Dacă sosul nu este suficient de gros, adaugă o linguriță de făină amestecată cu puțină apă și amestecă bine pentru a îngroșa sosul.

10. Presară frunzele proaspete de pătrunjel și servește pulpele de pui cu sosul cald alături de orez sau piure de cartofi.

Sursa foto: Freepik