Rețetă rapidă de zacuscă. Trucul folosit de Chef Florin Dumitrescu

.

Rețeta rapidă de zacuscă. Zacusca este un aliment extraordinar, mai ales consumat în timpul iernii. Dacă îți este pofta de o felie de pâine cu zacuscă, îți recomandăm rețeta rapidă de zacuscă, de la Florin Dumitrescu. Chef folosește ingrediente clasice, iar timpul de preparate este rapid.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețeta rapidă de zacuscă. Pentru a prepara zacusca lui Florin Dumitrescu, ai nevoie de câteva ingrediente de bază. Chef Dumitrescu recomandă ca gospodinele să folosească câteva frunze de busuoic pentru a-i oferi o aromă specială. Iată ingredientele!

Citește și: Cum faci cele mai gustoase chifteluțe grecești. Rețeta de keftedes care i-a cucerit pe români

Citește și:Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe: „Vedeta casei noastre'. Care este secretul gustului perfect


Citește și:Rețetă de tochitură de porc

Citește și:Rețetă de supă de castane

Ingrediente

  • 1 vânătă
  • 1 ardei kapia
  • 5-6 roșii cherry
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de busuioc verde
  • sare și piper
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se pun la copt vânăta și ardeiul capia, iar între timp, se curăță ceapa și usturoiul. Ceapa se taie jullien, iar usturoiul se zdrobește cu un cuțit. Se încinge uleiul, într-o tigaie și se pune ceapa la călit. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă usturoiul zdrobit, și se călesc împreună pentru 2-3 minute. Roșiile cherry se taie în bucățele, se pun frunzele de busuioc și se amestecă. Se curăță ardeiul, apoi se toacă cu un cuțit și se pune la prăjit peste ceapă. Apoi se curăță vinetele de coajă, se taie mărunt și se adaugă în tigaie. Legumele se prăjesc până sunt pătrunse, apoi se condimentează cu sarea și piperul. Zacusca se servește caldă sau rece pe o felie de pâine. Poftă bună!

Sursa foto: Canva