Rețeta de ras asfour cu pui a Gabrielei Cristea

 Ifrim Georgiana
.

Gabriela Cristea este o gospodină de excepție și împărtășește cu fanii rețelele culinare preferate. Prezentatoarea TV a încercat preparate din diverse bucătării internaționale, iar acum ne-a arătat cum se gătește ras asfour cu pui sau tocaniță libaneză. Ingredientele le găsiți mai jos. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Ras asfour este un preparat specific bucătăriei libaneze, pregătit cu fâșii de carne de vită în sos dulce acrișor de rodie.

Citește și: Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu tarhon ca-n Ardeal

Citește și: Rețetă de medalioane de porc în sos de piper

Citește și: Reţete de omletă dulce

Rețeta de ras asfour cu pui a Gabrielei Cristea – Ingrediente

Carne de pui sau vită

Două cepe

Sirop de rodie

Ulei de măsline

Sare

Piper

Supă de pui

Couscous

Fulgi de chili

150 ml apă

Rețeta de ras asfour cu pui a Gabrielei Cristea – Mod de preparare

„Astăzi vă propun o mâncare libaneză, se poate cu carne de vită sau pui. Un fel de tocăniță libaneză, cu sos de rodii, ulei de măsline, sare și piper, carnea de vită și două cepe destul de mari, apă sau supă.  Voi folosi pulpă pentru că e mai grăsuță și se prăjește în propriul sos, iar puiul sau vita trebuie tăiate cât mai subțire.

Nu este greu de făcut. Noi o mâncăm cu lipie. Tăiem toată carnea, iar ca totul să fie gata mai rapid, tai și ceapa. Ceapa se taie din două, apoi jumătățile. Punem ceapă destul de multă, așa se folosește la rețeta asta. Luăm cratița cu puiul tăiat, punem la foc, se gătește în propria grăsime. Carnea a început să se rumenească, am fiert niște supă de pui și couscous. Pun într-o tigaie 2-3 linguri de ulei de măsline și călim ceapa puțin. E prima dată când încerc asta cu pui, deoarece eu îl fac cu vită. Sunt îndrăgostită de cel cu vită.

Ceapa se topește în momentul în care punem ras asfourul la fiert. Punem ceapa peste puiul prăjit în tigaie, amestecăm bine, esențial este să nu uitați de sare și piper.

Nu le puneți de la început pentru că mâncarea trebuie gustată. Punem și fulgi de chili. Punem sirop de rodie, cam 150 de ml și apă. Dacă mai trebuie, mai adăugăm. Apa trebuie să acopere pentru că urmează să stea la fiert. Sosul va fi puțin lipicios. Mâncarea este super delicioasă și merge foarte bine cu couscousul. Iar dacă aveți pătrunjel, faceți și o salată tabulle. Stă la fiert aproximativ 30-40 de minute pentru că trebuie să scadă. Este o mâncare ușor acrișoară, dar vă lingeți pe degete', a explicat Gabriela Cristea.

Sursa foto: Facebook & Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton