Rețetă de roșii umplute de post

.

Rețetă de roșii umplute de post. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Consumul regulat de roșii poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la scăderea tensiunii arteriale, contribuind astfel la sănătatea inimii. Iată o rețetp delicioasă și sănătoasă de roșii umplute de post.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de roșii umplute de post. Roșiile sunt bogate în fibre și scăzute în calorii, ceea ce le face o opțiune sănătoasă pentru cei care își doresc să își mențină greutatea sau să slăbească. Preparatele cu roșii sunt în general foarte apreciate de români, de aceea vă propunem o rețetă de roșii umplute potrivite pentru cei ce țin post sau pentru vegani. Iată cum se prepară rețeta de roșii umplute de post, recomandată de unica.ro.

Citește și: Rețetă rapidă de zacuscă. Trucul folosit de Chef Florin Dumitrescu


Citește și: Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Rețeta ideală pentru acest anotimp

Citește și: Rețeta de pizza a lui Sorin Bontea. Secretul unui blat pufos

Citește și: Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea. Secretul pentru cel mai bun gust: „Tocăm afumătura și ceapa…

Rețetă de roșii umplute de post. Ingrediente

  • 6 roșii
  • 2 cartofi
  • 1 zucchini
  • 1 ceapă mare
  • 1 cățel usturoi
  • 1 linguriță de ierburi mediteraneene (rozmarin, cimbru, oregano)
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Rețetă de roșii umplute de post. Mod de preparare

  1. Spălați roșiile și tăiați un capac în partea de sus. Se curăță roșiile de pulpă. Se întorc cu fața în jos pe un șervet de hârtie pentru a se scurge bine.
  2. Fierbeți cartofii în coajă timp de 15 minute. După fierbere se lasă în apă rece.
  3. Zucchini se spală și se taie în cubulețe.
  4. Tăiați ceapa cubulețe. Usturoiul se curăță și se taie și el mărunt.
  5. Pulpa roșiilor se taie și ea cubulețe.
  6. Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie cubulețe mici.
  7. Încălziți 4 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa și se prăjește.
  8. Adăugați la sotat zucchini, pulpa de roșii, cartofii, usturoiul, sare și piperul. Se sotează timp de 10 minute amestecând din când în când.
  9. Adăugați ierburile aromatice, amestecați și luați de pe foc.
  10. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius, căldură sus și jos.
  11. Ungeți o tavă de cuptor cu o lingură de ulei de măsline. Roșiile se umplu cu amestecul de legume. Se stropesc cu ulei și se dau la cuptor pentru 20 de minute.
  12. Roșiile umplute de post se pot servi ca garnitură sau se pot servi ca atare, calde sau reci.

FOTO: Pixabay