Rețetă de ruladă de carne tocată. Carnea tocată poată fi folosită pentru a găti o mulțime de preparate. De cele mai multe ori, gospodinele fac din ea pârjoale sau sarmale. Dacă vreți să vă impresionați musafirii de sărbători cu o mâncare inedită, noi vă recomandăm rețeta de ruladă de carne tocată. Aveți de urmat doar câțiva pași simpli!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ruladă de carne tocată. Rețeta de ruladă de carne tocată e un preparat care nu trebuie să lipsească de pe masa dumneavoastră, de sărbători. Ingredientele necesare vor oferi un gust senzațional mâncării, iar rezultatul final vă ca cuceri papilele gustative. Poate fi considerat un desert la îndemână, pentru că se prepară foarte ușor. Trebuie doar să urmați cu atenție pașii următori.
Citește și: Rețetă de ouă umplute cu avocado.Un aperitiv gustos
Citește și: Rețetă de caltaboș.Ca la mama acasă!
Citește și: Rețetă ciorbă de porc cu legume.Ca la mama acasă!
Citește și: Rețetă de roșii umplute de post.Rapidă și gustoasă!
Rețetă de ruladă de carne tocată – Ingrediente
800 g carne de vită tocată
3 cepe roşii
sare
piper
1 lingurita măghiran uscat
125 g unt
3 ouă
Pentru sos
2 linguri zahăr
ulei de măsline
2 lingurite pastă de ardei
1-2 lingurite bulion
1 lingurita făină
50 ml vin roşu
Pentru garnitură
fasole verde păstăi
2-3 lingurite oţet balsamic
1 legatura pătrunjel
3-4 căţei usturoi
Rețetă de ruladă de carne tocată – Mod de preparare
1. Așezați carnea tocată într-un bol suficient de încăpător. Trebuie să o frământați bine împreună cu ouăle, untul moale, ceapa călită și măghiranul. Pentru un plus de savoare, presărați și niște sare și piper.
2. Tapetați apoi o tavă cu ulei și pesmet. Așezați acum rulada în tavă și introduceți vasul în cuptorul încins, după cum scrie retete.unica.ro.
3. Mai apoi, turnați uleiul într-un ibric și lăsați-l la încins, pe foc. Presărați apoi și făina. Folosiți vinul pentru a stinge, iar după aceea puneți peste zahărul și pasta de ardei şi de roşii. Lăsați ingredientele să dea câteva minute în clocot.
4. Înainte de a opri focul, presărați peste ingredientele din ibric sarea și piperul. După aceea, turnați sosul obținut peste rulada de carne și lăsați-o după să se facă în continuare, în cuptor.
5. Scoateți rulada din cuptor și lăsați preparatul să se răcorească. După ce s-a răcit suficient, îl puteți felia. Mâncarea se servește alături de fasolea verde fiartă şi asezonată cu oţet şi usturoi şi cu sosul dulce-acrișor.
Sursă foto: Shutterstock
Vezi şi ce este bograciul (bogracs) și cum să-l prepari!