Rețetă de ruladă cu gem de prune și nucă

 Matei Bianca
.

Rețetă de ruladă cu gem de prune și nucă. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert gustos, atunci pregătește această ruladă. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru ea, iar modul de preparare este unul simplu. Noi îți vom spune pas cu pas cum se pregătește acest desert care va reuși cu siguranță să-ți încânte papilele gustative.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Dacă vrei să le gătești ceva rapid celor mici și cu puține ingrediente, dar nu ai idee ce, atunci pregătește rețeta de ruladă cu gem de prune și nucă. Noi îți vom spune care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare.

Citește și: Rețetă de omletă cu ardei iute a lui chef Cătălin Scărlătescu: „Cea mai spectaculoasă și proaspătă'

Citește și: Rețeta de prăjitură cu mălai a lui Florin Dumitrescu

Citește și: Andreea Bălan susține că Victor Cornea nu o lasă să plătească nimic: „Nu prea am avut bărbați bogați, el e singurul. Într-o relație anterioară, cumva am dat bani și mi-am pierdut respectul…”

Citește și: Bogdan Mocanu este „Burlacul' dintr-un show matrimonial nou: „S-au înscris și mulți bărbați, vreo 27…'

Ingrediente pentru rețeta de ruladă cu gem de prune și nucă

-6 buc de ouă

-1 plic de zahăr vanilinat

-1 praf de sare

-150 g de zahăr pudră

-60 g de făină

-gem de prune

-nucă măcinată

Mod de preparare pentru rețeta de ruladă cu gem de prune și nucă

Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se bat împreună cu zahărul pudră și zahărul vanilat până își schimbă culoarea în una mai deschisă. Albușurile se bat cu un praf de sare. Făina se cerne și se adaugă treptat în crema de gălbenușuri, amestecând bine, apoi se incorporează albușurile bătute.

Aluatul se întinde uniform într-o tavă care trebuie tapetată cu hârtie de copt și se coace timp de aproximativ 15 minute. Blatul copt se rulează și se lasă să se răcească.

Se amestecă gemul de prune cu nuca măcinată. După ce blatul s-a răcit, se desface ușor, se întinde amestecul de gem și nucă pe întreaga suprafață, apoi se rulează din nou. Se pune la rece și se pudrează cu zahăr.

Deasupra se pot pune următoarele ingrediente: frișcă, ciocolată neagră rasă, bombonele colorate. Poftă bună!

Sursa foto: YouTube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton