Rețetă de salată aperitiv pentru Revelion. Ușor de făcut și foarte gustoasă

Pregătirea meniului de sărbători poate părea o misiune grea, însă cu un strop de inspirație și organizare, fiecare preparat poate aduce poate aduce bucurie, savoare și momente ne neuitat alături de cei dragi. Salata aperitiv se prepară foarte ușor, iar ingredientele necesare și modul de preparare e găsești mai jos. Poftă bună!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ca alternativă la clasica salată de boeuf, poți încerca această salată cu hering marinat, perfectă pentru a adăuga un strop de originalitate mesei de sărbători. Este delicioasă, se prepară ușor și cu siguranță îți vei surprinde musafirii.

Citește și: Cum pregătim cozonacul cu fistic. Rețetă delicioasă

Citește și: Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu. Ordinea corectă în care trebuie amestecate ingredientele

Citește și: Rețetă de cârnați cu trufe. Un preparat perfect pentru masa de Crăciun

Citește și: Cum face Nicoleta Luciu sarmalele cu jumări

Rețetă de salată aperitiv pentru Revelion – Ingrediente

3 cartofi medii

 200 – 250 g herning marinat (sau pește afumat)

 1 ceapă mică tocată mărunt

 1 sfeclă roșie mare

 3 morcovi potriviți

 5 ouă fierte tare

 250 g maioneză

 sare

 piper

 pătrunjel/mărar pentru decor

Rețetă de salată aperitiv pentru Revelion – Mod de preparare

1. Fierbe cartofii, sfecla și morcovii în apă cu sare.

2. În paralel, fierbe și ouăle timp de 10 minute.

3. Peștele marinat se taie în cubulețe, la fel și ceapa.

4. Morcovii, sfecla roșie și cartofii se dau pe răzătoarea mare. Sfecla trebuie scursă bine de zeamă.

5. Separat, gălbenușurile și albușurile se dau prin răzătoare, potrivit retete.unica.ro.

6. Începe să asamblezi salata într-o formă de tort cu inel detașabil. Primul strat – cartof dat prin răzătoare, al doilea strat – maioneză, iar următoarele straturi – ceapă tocată, pește, albuș ras și maioneză.

7. La final, se mai pune un strat de gălbenuș ras urmat de sfecla roșie, apoi întinde ultimul strat de maioneză peste salată.

8. Se decorează cu pătrunjel, mărar, albuș/gălbenuș de ou sau sfeclă roșie. Este recomandat ca salata să stea la frigider aproximativ șase ore.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton