Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu. Ordinea corectă în care trebuie amestecate ingredientele

Salata boeuf nu lipsește de pe mesele românilor, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Rețeta pentru acest preparat tradițional este relativ simplă, însă câteva trucuri pot face diferența în privința gustului. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit câteva dintre secretele sale.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Salata boeuf se află în topul preferințelor românilor în perioada sărbătorilor. Acest preparat tradițional este nelipsit de pe mesele festive și poate fi realizat într-o varietate de moduri, în funcție de gusturile fiecăruia. Chef Florin Dumitrescu recomandă evitarea maionezei din comerț. Un alt secret alt acestuia consta în amestecarea ingredientelor și ordinea în care este făcut acest proces. Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, primele fiind murăturile, pentru o savoare acrișoară, potrivit a1.ro.

Citește și: Rețetă de salată vegană de boeuf. Cum a pregătit-o Anca Țurcașiu: „Salata vegană cu dragoste'

Citește și: Rețeta de plăcintă cu gutui a bunicii Gherghina de pe TikTok

Citește și: Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată boeuf perfectă

Citește și: Cum se face plăcinta cu somon, spanac și brânză. Rețeta lui Joseph Hadad

Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu – Ingrediente

4 ouă

300g de pulpă de vită fiartă

300 g de cartofi fierți

150 g de morcovi fierți

80 g de mazăre fiartă

80 g de gogoșari murați

80 g de castraveți murați

400 ml de ulei de floarea soarelui

2 linguri de muștar

1 lămâie

Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu – Mod de preparare

1. Carnea se pune întreagă la fiert într-o oală. După ce s-a fiert, se scoate și se lasă să se răcească.

2. Legumele (morcov, cartofi, mazăre) se pun la fiert întregi, până se înmoaie. După ce au fiert, se scot, se lasă la răcit și se taie cubulețe mici.

3. Pentru maioneză, se prepară din 2 ouă, care se bat până devin consistente, apoi se păstrează la frigider până la finalizarea rețetei.

4. Carnea răcită se taie în cubulețe mici, la fel ca legumele.

5. Se combină carnea, legumele și maioneza într-un bol mare.

6. Amestecați bine ingredientele până se omogenizează. Salata se pune pe un platou sau într-un bol.

Sursa foto: Facebook & Pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton