Salata boeuf nu lipsește de pe mesele românilor, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Rețeta pentru acest preparat tradițional este relativ simplă, însă câteva trucuri pot face diferența în privința gustului. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit câteva dintre secretele sale.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Salata boeuf se află în topul preferințelor românilor în perioada sărbătorilor. Acest preparat tradițional este nelipsit de pe mesele festive și poate fi realizat într-o varietate de moduri, în funcție de gusturile fiecăruia. Chef Florin Dumitrescu recomandă evitarea maionezei din comerț. Un alt secret alt acestuia consta în amestecarea ingredientelor și ordinea în care este făcut acest proces. Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, primele fiind murăturile, pentru o savoare acrișoară, potrivit a1.ro.
Citește și: Rețetă de salată vegană de boeuf. Cum a pregătit-o Anca Țurcașiu: „Salata vegană cu dragoste’
Citește și: Rețeta de plăcintă cu gutui a bunicii Gherghina de pe TikTok
Citește și: Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată boeuf perfectă
Citește și: Cum se face plăcinta cu somon, spanac și brânză. Rețeta lui Joseph Hadad
Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu – Ingrediente
4 ouă
300g de pulpă de vită fiartă
300 g de cartofi fierți
150 g de morcovi fierți
80 g de mazăre fiartă
80 g de gogoșari murați
80 g de castraveți murați
400 ml de ulei de floarea soarelui
2 linguri de muștar
1 lămâie
Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu – Mod de preparare
1. Carnea se pune întreagă la fiert într-o oală. După ce s-a fiert, se scoate și se lasă să se răcească.
2. Legumele (morcov, cartofi, mazăre) se pun la fiert întregi, până se înmoaie. După ce au fiert, se scot, se lasă la răcit și se taie cubulețe mici.
3. Pentru maioneză, se prepară din 2 ouă, care se bat până devin consistente, apoi se păstrează la frigider până la finalizarea rețetei.
4. Carnea răcită se taie în cubulețe mici, la fel ca legumele.
5. Se combină carnea, legumele și maioneza într-un bol mare.
6. Amestecați bine ingredientele până se omogenizează. Salata se pune pe un platou sau într-un bol.
Sursa foto: Facebook & Pixabay