Rețetă salata orientală. Este perfectă pentru post

.

Salata orientală este un preparat pe care românii îl adoră, iar rețeta este mult mai ușoară decât te-ai fi așteptat, în comparație cu gustul complex al preparatului. Această rețetă este perfectă pentru post, dar poate fi pregătită și în alte perioade ale anului, adăugând doar un ingredient în plus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Această rețetă de salată orientală este extrem de populară, pentru că vorbim despre un preparat ieftin și ușor de pregătit. Avantajul este că lista ingredientelor nu este una fixă, putem să adăugăm pe lângă ce urmează să vă enumerăm și orice alte legume/condimente, în funcție de gust. Cele mai populare variante sunt ouăle, carnea sau legumele proaspete de sezon.


Citește și: Rețetă de pui Shanghai. Un preparat gustos și aromat

Citește și: Mâncare de păstăi galbene. Rețetă bună și de post

Citește și: Rețetă de sirop de trandafiri. Potolește pofta de dulce

Citește și: Rețetă de ciulama de ciuperci cu mămăligă

Salata orientală
este foarte gustoasă și perfectă pentru post și poate ocupa cu ușurință locul
prânzului sau al cinei, pentru că este și sănătoasă. Cu siguranță ingredientele
necesare pentru prepararea acestei rețete de salată orientală sunt ușor de
găsit în orice cămară, deci, să trecem la treabă.


Ingrediente salată orientală

  • Un kilogram
    de cartofi;
  • 2
    cepe, de preferat roșii;
  • 250
    gr. de măsline;
  • 200 gr.
    de gogoșari și/sau castraveți murați;
  • O lingură
    de capere;
  • Câteva
    linguri de ulei;
  • O lingură
    de oțet sau zeamă de lămâie;
  • Mărar;
  • Sare,
    piper și alte condimente, în funcție de gust;
  • La
    alegere: 2 ouă fierte, carne de pui;
  • La
    alegere: legume proaspete (castraveți, roșii, ridichi etc.)

Mod de preparare rețetă salată orientală de post

  • Spălăm
    cartofii și îi punem la fiert într-o oală mare, având grijă să fie acoperiți de
    apă;
  • După
    20 de minute, oprim focul și lăsăm cartofii 5-6 minute până se mai răcesc;
  • Cât
    timp fierb cartofii; curățăm cepele și le tăiem julien, le punem în castron și
    punem condimentele;
  • Feliem
    murăturile și tăiem mărarul, timp în care cartofi se mai răcesc;
  • Când
    aceștia ajung la temperatura la care îi putem atinge, îi curățăm de coajă și îi
    tăiem pe jumătate. Împărțim cele două jumătăți în trei părți egale și tăiem
    cubulețe;
  • Punem
    cartofii peste ceapă, adăugăm uleiulm oțetul și condimentele și amestecăm cu
    mișcări ușoare, pentru a nu îi zdrobi;
  • Adăugăm
    restul ingredientelor: castraveții, gogoșarii măslinele, caperele și încă puțin
    oțet;
  • Amestem
    încă odată, cu mare grijă. Lăsăm 20-30 de minute pentru a ne asigura că sosul a
    aromatizat cartofii și servim. Salata orientală este foarte bună și rece, a
    doua zi.

Poftă bună!

Sursa FOTO: Shutterstock.