Rețetă sarmale de post de la Mănăstirea Prislop. Dacă vrei să ții post sau pur și simplu vrei să renunți la carnea, trebuie să încerci neapărat această rețetă de sarmale de post de la Mănăstirea Prislop. Iată cum pregătesc măicuțele sarmalele de post.
CITEȘTE TOTATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă sarmale de post de la Mănăstirea Prislop. Sarmalele de post pot fi consumate în orice perioadă a anului, fie că vrei să ții post, fie că vrei să renunți la carne. Măicuțele de la Mănăstirea Prislop preăgătesc acest preparat cu mare grijă și le oferă un gust pe măsură.
Rețetă sarmale de post de la Mănăstirea Prislop. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face cele mai bune sarmale de post.
Citește și: 3 rețete de post.Preparate rapid de gătit
Citește și: Rețete de post.Cele mai delicioase feluri de mâncare de post
Citește și: Drob de post cu legume și orez.Rețete simple
Citește și: Rețetă pizza de post cu dovlecei.Simplu de făcut!
Rețetă sarmale de post de la Mănăstirea Prislop. Ingrediente
1 varză murată
1 morcov
450 g ciuperci
1 felie de țelină
1 ceapă
130 g orez
300 ml suc de roșii
3 linguri pastă de roșii
2 linguri ulei
sare
piper
2 foi de dafin
1 linguriță cimbru uscat
1/2 legătură pătrunjel
apă fiartă
Rețetă sarmale de post de la Mănăstirea Prislop. Mod de preparare
- Punem 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și călim ceapa. Adăugăm și morcovul ras și le lăsăm împreună pentru 2 minute. După cele 2 minute, vom adăuga și ciupercile tocate mărunt și continuăm să le călim.
- După ce observăm că s-au înmuiat ciupercile, vom adăuga orezul bine spălat cu apă, sare, piper, cimbru și pătrunjelul tocat mărunt.
- Mai lăsăm totul pe foc pentru 2-3 minute, apoi oprim focul și ne vom ocupa de împachetatul sarmalelor.
- Tăiem cotoarele de la varză și începem să punem în fiecare foaie compoziția necesară. Într-o oală încăpătoare, vom pune pe fund câteva frunze varză murată tăiate mărunt și țelina rasă. Punem și sucul de pastă de roșii și vom adăuga sarmelele în oală, scrie Spynews.
- Printre sarmale vom pune și câteva crenguțe de cimbru, iar când sunt așezate vom pune deasupra restul de suc de roșii, încă un rând de varză tocată julien și boabe de piper.
- Adăugăm apă și o lingură de ulei până vedem că se acoperă sarmalele și le lăsăm la fiert pentru 30 de minute la foc mic-mediu. Dacă observăm că scade compoziția, mai putem adăuga apă.
- După ce le-am fiert, le scoatem și le băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute.
- Serviți cu ardei din grădină și asta este tot!
Poftă bună!
Frunza de viţă de vie oferă un gust specific sarmalelor şi, dacă îţi place o astfel de aromă, poţi încerca aceste reţete de sarmale în foi de viţă.
sursă foto- Shutterstock