Rețetă sarmale de post mănăstirești cu nucă. Există o posibilitate prin care te poți bucura de sarmale, chiar dacă te-ai decis să ții post. Ei bine, astăzi îți vom spune cum să pregătești cea mai bună rețetă de sarmale de post mănăstirești cu nucă.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă sarmale de post mănăstirești cu nucă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și le poți face în orice perioadă a anului. Iată cât de ușor se prepară!
Citește și: Rețetă de pui Shanghai.Un preparat gustos și aromat
Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.E gustos și hrănitor
Citește și: Rețetă varză nouă călită.Este fragedă și perfectă cu costiță
Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert
Rețetă sarmale de post mănăstirești cu nucă. Ingrediente
1 cană de orez
4 cepe
un sfert de țelină
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 ardei roșu
1 varză murată
1/2 bol cu nucă măcinată
3 linguri bulion
sare
piper
ulei
Rețetă sarmale de post mănăstirești cu nucă. Mod de preparare
- Spălăm legumele și le tăiem bucățele. Le amestecăm bine cu un blender și apoi condimentăm cu ce ne place.
- Acum amestecăm bine și adăugăm și nuca deja mărunțită.
- Adăugăm și cele 3 linguri de bulion, dar și trei linguri de ulei. Amestecăm bine.
- Este momentul să pregătim sarmalele. Vom pune o lingură de compoziție generoasă și se înfășoară.
- În oală vom pune cutoarele tăiate mărunt și peste vom pune sarmalele.
- Deasupra acoperim cu două trei frunze de varză murată și adăugăm bulion și apă.
- Punem la fiert și lăsăm pentru o oră, timp în care verificăm dacă sunt gata.
- Puterm servi cu smântână de orez vegană și ardei iute.
Poftă bună!
sursă foto- Shutterstock