Sarmuzacul, sau maioneza de usturoi, este un preparat adesea întâlnit în zona Dobrogei. Are un gust picant, ușor acrișor și se poate servi alături de preparatele din pește. Ingredientele necesare și modul de preparare le găsiți mai jos. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Mujdeiul lipovenesc, cunoscut ca sarmuzac, se pregătește rapid și aduce un plus de aromă preparatelor din pește sau pe grătar. Rețeta de mai jos poate fi îmbunătățită cu roșii coapte, zdrobite într-o sită. Sucul roșiilor aduce mai multă savoare acestui preparat.
Citește și: Rețetă de plăcintă italiană cu mere
Citește și: Rețeta de tagliatelle cu somon și sos de smântănă a Majdei Aboulumosha
Citește și: Rețetă de prăjitură cu iaurt și frișcă
Citește și: Rețetă de pateu din linte și ardei roșu
Rețetă de sarmuzac sau mujdei lipovenesc – Ingrediente
100 de grame de usturoi
2-3 linguri cu zeamă de lămâie sau oțet
100-150 de mililitri de ulei
Sare
Rețetă de sarmuzac sau mujdei lipovenesc – Mod de preparare
1. Primul pas este să îndepărtați coaja de pe cățeii de usturoi și să-i pregătiți pentru preparare.
2. Folosiți un mojar pentru a zdrobi cățeii până obțineți o pastă fină, potrivit fanatik.ro.
3. După ce ați zdrobit usturoiul, presărați puțină sare și începeți să adăugați ulei în timp ce amestecați.
4. Pe măsură ce pasta de usturoi se îngroașă, continuați să adăugați ulei treptat, amestecând constant până când ajunge la consistența dorită.
5. Când textura devine suficient de groasă, stoarceți puțină lămâie pentru a-i oferi un gust proaspăt și pentru a echilibra aromele.
6. Dacă aveți la îndemână, puteți adăuga puțin pătrunjel sau altă verdeață pentru o notă de prospețime.
Sursa foto: Vecteezy