Rețeta de scovergi de post a Ginei Bradea

.

Rețeta de scovergi de post a Ginei Bradea. Bucătăreasa a explicat pas cu pas cum se prepară această delicatesă. Este un preparat gustos, care cu siguranță îți va aduce aminte de copilărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cu siguranță aceste scovergi îți vor aduce aminte de copilărie, de vremea când mergeai la bunici și le pregăteau cu mare grijă. Ei bine, bucătăreasa Gina Bradea a explicat cum se pregătesc aceste scovergi. Ingrediente și mod de preparare.

Rețeta de scovergi de post a Ginei Bradea2Rețeta de scovergi de post a Ginei Bradea2

Rețeta de scovergi de post aGinei Bradea. Ingrediente

-7 g de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă

-20 ml de ulei

-500 g de făină pentru pâine

-350 ml de apă sau lapte (dacă nu ești în perioada postului)

-ulei pentru prăjit

-sare

Citește și: Rețetă de cornulețe cu untură. Secretul gospodinelor pentru un aluat fraged

Citește și: Rețetă de banitsa cu spanac și brânză, o delicioasă plăcintă bulgărească

Citește și: Antonia s-a lovit de prejudecăți din cauza frumuseții: „Am simțit-o uneori și ca pe o pedeapsă, generează multă răutate'. Câte operații estetice și-a făcut până acum / EXCLUSIV

Citește și: Ioana Ginghină a răbufnit după ce fanii au spus că încă îl iubește pe Alexandru Papadopol: „Ruxi suferă, pentru că ea și-ar fi dorit să fie prima în sufletul tatălui ei și descoperă că nu e'

Rețeta de scovergi de post a Ginei Bradea. Mod de preparare

Se începe prin amestecarea drojdiei uscate cu făina, apoi se adaugă sare și apă călduță sau lapte. Aluatul se frământă bine până când făina este complet încorporată, după care se adaugă 20 ml de ulei și se continuă frământarea.

Deși aluatul este mai moale decât de obicei, se lucrează în continuare până când uleiul este complet absorbit. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă la dospit într-un loc cald, până își dublează volumul.

Pentru a obține textura potrivită, hidratarea aluatului trebuie să fie de 70-75%, ceea ce înseamnă că la un kg de făină se folosesc 700-750 ml de apă. Se lasă aluatul să crească până când apar bule de aer. După o oră, se împăturește din nou și se mai frământă timp de aproximativ 2-3 minute. Aluatul trebuie trântit de masă de 10 ori pentru a-i îmbunătăți elasticitatea.

Se presară ulei pe mâini și pe suprafața de lucru, apoi aluatul se răstoarnă și se împarte în 8 bucăți de aproximativ 100 de g fiecare. Fiecare bucată este modelată sub formă de bilă, acoperită cu un șervet și lăsată la dospit timp de aproximativ 15 minute.

Uleiul se încinge într-o tigaie și se testează temperatura punând o bucățică de aluat. Dacă aceasta se ridică la suprafață, uleiul este gata pentru prăjit. Se ia câte o bilă de aluat, se întinde ușor cu mâinile și se pune în tigaie. Nu se folosește sucitorul pentru a păstra bulele de aer din aluat. Se prăjește la foc moderat, întorcând scovergile pe ambele părți.

La final, scovergile se scot pe o farfurie tapetată cu șervețele absorbante pentru a elimina excesul de ulei. Se servesc simple sau cu zahăr tos sau pudră, brânză rasă, smântână, iaurt, gem sau zacuscă. Poftă bună!

Sursa foto: YouTube/ arhivă

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton