Rețetă simplă de castraveți murați. Este ușor de făcut

 Matei Bianca
.

Rețetă simplă de castraveți murați. Este ușor de făcut și este un preparat care se gătește în această perioadă a anului. Majoritatea gospodinelor pregătesc castraveți murați vara, deoarece vor să se bucure de ei pe timpul iernii. Noi îți vom spune care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Este vară, iar dacă la iarnă îți dorești să te bucuri de un preparat gustos, atunci este momentul perfect să pregătești castraveți murați. Noi îți vom arăta o rețetă simplă, care poate fi pregătită de oricine.

Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei. Cum se pregătește această mâncare din Ardeal

Citește și: Rețetă de banana split

Citește și: Rețetă de zacuscă sârbească din ardei copți. Cum se prepară ajvar

Citește și: Rețetă de chiftele cu dovlecei, brânză și mărar. Perfectă pentru un prânz delicios și rapid

Ingrediente pentru rețeta de castraveți murați

-1 kg de castraveți mici și proaspeți

-1 litru de apă

-250 ml oțet

-2 linguri de sare

-2 linguri de zahăr

-4 căței de usturoi, care trebuie să fie tăiați felii

-1 linguriță de boabe de piper negru

-1 linguriță de semințe de mărar

-1 frunză de dafin

-opțional: 1 linguriță de semințe de coriandru

-opțional: 1 sau 2 ardei iuți

Mod de preparare pentru castraveții murați

Procesul de preparare este unul simplu. Mai întâi, castraveții se spală bine și li se îndepărtează capetele. Dacă sunt prea mari, aceștia se pot tăia în sferturi sau jumătăți, în funcție de preferințe.

Apoi, saramura se prepară într-o cratiță. Se aduce apa la punctul de fierbere, după care se adaugă oțetul, sarea și zahărul, amestecând constant până când sarea se dizolvă complet. Saramura se fierbe timp de aproximativ 2 minute, apoi se lasă la răcit.

Borcanele și capacele se sterilizează prin fierbere timp de 10 minute, după care urmează umplerea borcanelor cu castraveți. În fiecare borcan se pun felii de usturoi, boabe de piper, semințe de mărar și coriandru, ardei iuți (opțional) și frunze de dafin. Castraveții se adaugă în borcan, presând ușor pentru a elimina spațiile libere.

Se toarnă saramura fierbinte, asigurându-se că sunt complet acoperiți castraveții. Borcanele se sigilează cu capacele sterilizate și se întorc cu gura în jos pentru a asigura etanșeitatea. După ce s-au răcit, borcanele se depozitează într-un loc întunecat și răcoros pentru aproximativ 2 săptămâni.

Sursa foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton