Rețetă simplă de pâine fără frământare

Rețetă simplă de pâine fără frământare. Modul de preparare este unul extrem de ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru acest preparat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de rezultat!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dacă te-ai săturat de frământat și vrei să faci pâine de casă, atunci nu-ți face probleme, deoarece îți vom prezenta o rețetă simplă de pâine fără frământare. Care sunt ingredientele pentru această pâine și care este modul de preparare.

Citește și: Rețeta de plăcintă cu gutui a bunicii Gherghina de pe TikTok

Citește și: Rețetă de jumări de porc. Secretul Ginei Bradea pentru o carne fragedă

Citește și: Georgiana Ene, câștigătoare MasterChef, are o viață demnă de film. S-a măritat doar pentru că avea 35 de ani, a suferit de cancer și nu i-a spus nici măcar mamei, acum iubește cu adevărat, dar nu vrea să audă de nuntă și copii: „Nu au ținut relațiile pentru că m-am plictisit repede. Mi-e milă de fostul meu soț” / EXCLUSIV

Citește și: Ce relație are Denisa Tănase în prezent cu primul soț, medicul Cornel Brotac, la 9 ani de la divorț: „Timpul trecut șterge niște lucruri. Maturitatea te ajută să înțelegi că…”

Rețetă simplă de pâine fără frământare. Ingrediente

-300 g de făină Manitoba

-200 g de făină 00

-340 g de apă călduță

-8 g de drojdie proaspătă sau 3 g de drojdie uscată

-10 g de sare

-2 linguri de ulei de măsline

Rețetă simplă de pâine fără frământare. Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă făina Manitoba cu făina 00 și adaugă sarea. Încorporează drojdia uscată sau proaspătă și amestecă bine ingredientele. Toarnă apa călduță și uleiul de măsline, amestecând cu o lingură, fără a frământa aluatul. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l să crească între 12 și 18 ore pentru a fermenta.

După ce aluatul a stat destul timp la dospit, scoate-l din bol și presară făină pe suprafața de lucru. Întinde-l cu mâinile într-un dreptunghi, apoi pliază-l în patru, după cum urmează: mai întâi din stânga spre mijloc, apoi din dreapta, urmat de plierea părților de jos și sus.

Modelează aluatul într-o bilă și așază-l pe o foaie de hârtie de copt. Pune-l într-o cratiță adâncă, ajutându-te de hârtia de copt. Preîncălzește cuptorul la temperatura de 200 – 220 de grade Celsius și pune cratița în cuptor, acoperind-o cu un capac. Coace timp de aproximativ 30 de minute, apoi îndepărtează capacul și lasă pâinea să se mai coacă 15 minute pentru a se rumeni.

Pâinea va avea o crustă crocantă și un miros delicios, iar când apare crusta este gata de servit. Poftă bună!

Sursa foto: Pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton