Acest preparat se gătește foarte ușor și este ideal pentru un prânz cu familia sau prietenii. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare pentru rețeta de somon cu legume verzi și sirop de arțar. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Pe lângă faptul că este delicios și versatil, somonul are numeroase beneficii asupra sănătății organismului uman. Reprezintă o sursă bogată de vitamine, conține acizi grași Omega-3 și poate sprijini sănătatea sistemului osos.
Citește și: Rețetă de cârnați de casă. Un preparat tradițional din Moldova
Citește și: Rețeta de cartofi copți cu unt și usturoi
Citește și: Rețete de prăjituri cu mandarine
Citește și: Rețetă de pogăcele cu cașcaval
Rețetă de somon cu legume verzi și sirop de arțar – Ingrediente
300 g file de somon fără piele
500 g varză de Bruxelles
4 frunze de kale
1 lămâie
1 șalotă
75 g unt
150 ml vin alb demisec
30 ml sirop de arțar
4 linguri ulei de măsline
sare
piper
Rețetă de somon cu legume verzi și sirop de arțar – Mod de preparare
1. Călește șalota tocată în 30 g unt, timp de 3 minute. Adaugă vin alb și lasă să se reducă la două treimi. Stoarce zeama de lămâie și adaugă cubulețele de unt rămas. Amestecă până obții un sos omogen, apoi adaugă sare și piper, după gust.
2. Spală varza de Bruxelles și taie-o în sferturi. Fierbe bucățile în apă cu sare timp de 10 minute, apoi scurge-le. Rumește-le 3 minute într-o tigaie cu ulei de măsline.
3. Spală frunzele de kale, taie-le în bucăți și rumenește-le în restul de ulei pentru 3 minute. Adaugă varza de Bruxelles, sare, piper, potrivit beko.ro.
4. Taie somonul în cuburi de 3 cm. Gătește-l în sirop de arțar încins într-o tigaie pentru 4 minute.
5. Așează legumele pe un platou, adaugă cuburile de somon deasupra și stropește cu sosul de lămâie.
Sursa foto: Freepik