Pentru că se apropie Ziua Îndrăgostiților, iar dragostea plutește în aer, vă recomandăm un desert simplu, delicios și ușor de făcut. Găsiți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru rețeta de sorbet de căpșuni cu busuioc. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Dacă v-ați propus să vă suprindeți partenerul pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, rețeta de sorbet de căpșuni este o alegere perfectă. Nu ai nevoie de multă experiență în bucătărie, iar surpriza dulce va fi un adevărat răsfăț pentru persoana iubită.
Citește și: Rețetă de plăcintă englezească cu mere
Citește și: Rețeta de ras asfour cu pui a Gabrielei Cristea
Citește și: Rețetă de mere învelite în ciocolată și fistic
Citește și: Rețetă de curcan cu tocană de ardei
Rețetă de sorbet de căpșuni cu busuioc – Ingrediente
1 kg de căpșuni proaspete;
250 grame de zahăr;
120 ml de apă;
sucul de la o jumătate de lămâie.
Rețetă de sorbet de căpșuni cu busuioc – Mod de preparare
1. Spală cu atenție căpșunile și îndepărtează codițele; taie-le în jumătate sau sferturi.
2. Într-o cratiță, amestecă zahărul și apa, apoi pune pe foc mediu până când zahărul se dizolvă și amestecul dă în clocot. Mai lasă la fiert timp de 2-3 minute la foc mic.
3. Îndepărtează cratița de pe foc și lasă siropul să se răcească, potrivit spynews.ro.
4. Pune căpșunile în blender și mixează până obții un piure.
5. Adaugă siropul răcit și sucul de lămâie în piureul de căpșuni, amestecând bine.
6. Tornă amestecul într-o formă de înghețată sau într-un recipient rezistent la congelator
7. După aproximativ o oră, scoate sorbetul și amestecă-l bine cu o furculiță sau mixer manual.
8. Repetă acest proces de 2-3 ori, la intervale de o oră, pentru a obține un sorbet cremos.
Sursa foto: Freepik