Rețetă sos de coriandru. Ideal pentru pui, pește, dar și chipsuri

.

Rețetă sos de coriandru. Ideal pentru pui, pește, dar și chipsuri. Te-ai săturat de gusturile autentice ale mâncărurilor și vrei să încerci ceva nou și gustos? Ei bine, ce ai spune să încerci sosul de coriandru? Este cu adevărat un sos cu un gust inconfundabil, care merge foarte bine în combinație cu numeroase mâncăruri.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Dacă ai ajuns până aici este clar că ești un fan al coriandrului și nu ești străin de gustul acestei plante aromatice și de sosul unic pe care-l poți prepara chiar tu în propria bucătărie, fără a da mulți bani pe el în restaurantele de lux.

Citește și: Rețetă de brânză de vaci făcută în casă

Citește și: Rețetă de cevapcici sau mici sârbești de post

Sosul de coriandru nu doar că poate fi servit cu numeroase feluri de mâncare, de la pui, pește, garnituri, ci poate fi mâncat inclusiv la un film cu chipsuri. Pe lângă gustul unic, te bucuri și de un complex de vitamine, dar și numeroase beneficii pentru organismul tău. Iată cum se prepară, dar și câteva lucruri esențiale depsre această plantă aromatică.


Citește și: Cum s-au comportat Deea și Dinu Maxer la primul eveniment împreună, după divorț. A fost și noul iubit al artistei: ‘Am mers cu mașini separate…’

Citește și: Adelina Pestrițu va juca într-un film de comedie: „Nu știu actorie, dar o să învăț’. Ce spune despre rolul pe care îl va avea

Sos de coriandru – ingrediente

  • 1 pachet de cremă de brânză
  • 1 lingură smântână
  • 1 conservă sos verde din roșii tomatillos
  • 1 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriță sare de țelină
  • ½ linguriță chiment măcinat
  • 2 lingurițe praf de usturoi
  • 1 legătură coriandru proaspăt, tocat
  • 1 lingură suc de lime

Sos de coriandru – mod de preparare

Dacă atunci când ai auzit de sosul de coriandru te-ai gândit că se prepară greu și necesită mult timp petrecut în bucătărie, ei bine, nu este deloc așa. Se face mai repede decât te așteptai, iar apoi poate fi păstrat pentru o vreme îndelungată la rece.

Cu toate indicațiile necesare, este timpul să trecem la treabă. Prin urmare, punem crema de brânză, smântâna, sosul verde, piperul, sarea, chimenul, usturoiul, coriandru și sucul de lime într-un blender, iar apoi le blenduim până devine un sos cremos. Magie! Asta a fost tot. Acum tot ce rămâne de făcut este să-l păstrezi la frigider după ce vă delectați papilele gustative.


Ce este coriandrul

Cu siguranță ai gustat cel puțin o dată coriandru și te-ai lăsat impresionat de gustul unic. Dacă încă te întrebi ce este, noi îți dezvăluim că este o plantă aromatică din familia plantelor Apiaceae, fiind folosită în întreaga lume pentru a da gust preparatelor culinare, dar și pentru proprietățile sale terapeutice. Frunzele, tulpinile și semințele sale au o aromă înțepătoare și sunt utilizate atât crude, cât și uscate, fie că vorbim despre domeniul culinar sau terapeutic.


Beneficiile coriandrului

Ei bine, pe lângă gustul unic și inedit pe care-l oferă mâncărurilor, coriandrul are o mulțime de beneficii pentru organismul uman, astfel că indiferent cum este consumta, face foarte mult bine din punct de vedere medicinal.


  • înbunătățește digestia
  • îmbunătățește funcția digestivă
  • ajută la regenerarea oaselor
  • reduce inflamațiile de la nivelul pielii
  • reducerea umflăturilor cauzate de afecțiuni precum disfuncția renală sau anemie
  • contribuie la eliberarea excesului de apă din organism
  • reduce nivelul colesterolului din sânge
  • reducerea nivelului depunerii colesterolului rău de-a lungul pereților interiori al venelor și arterelor
  • ajută și la creșterea nivelului colesterolului sănătos din sânge
  • întărește sistemul imunitar
  • tratează conjunctivita
  • este un adjuvant în tratamentul ulcerațiilor bucale
  • tratament pentru diaree
  • vindecă variola
  • previne tulburările menstruale

Sursă foto: hepta