Rețetă de sos de usturoi. Este nemaipomenit de bun pentru vară și se prepară extrem de repede. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente care îi vor da o savoare ce va merge perfect alături de friptură și cartofi prăjiți. Iată cum se prepară sosul de usturoi.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Indiferent de cum este preparată carnea, sosul de usturoi poate fi cel mai bun topping pe care îl putem adăuga felului de mâncare. Dacă mai alăturăm și o porție de cartofi prăjiți, atunci vom avea parte de o masă pe cinste!
Ingrediente – Rețetă de sos de usturoi
- câțiva căței de usturoi
- mărar
- zeamă de lămâie
- 2 linguri de ulei
- sare
- iaurt sau smântână
Citește și: Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză.
Citește și: Rețetă de pandișpan cu vișine.
Citește și: Bianca Drăgușanu, despre divorțul de Victor Slav:
Citește și: Florin Răduță, câștigătorul sezonului 5 X Factor, este grav bolnav:
Mod de preparare – Rețetă de sos de usturoi
Usturoiul se taie în bucăți mari. Mărarul se toacă și se pune, alături de usturoi, într-un mixer. Se pune și zeama de lămâie, sarea și cele două linguri de ulei.
Se mixează totul până se obține o pastă omogenă, conform libertateapentrufemei.ro. Din pasta obținută se ia aproximativ o lingură și se amestecă cu iaurt sau smântână.
Dacă pasta obținută este prea multă pentru momentul în care dorești să o alături unui fel de mâncare, atunci aceasta se poate păstra la congelator.
Pentru a nu fi nevoită să o dezgheți pe toată, o poți pune în formele speciale pentru gheață. Un cubuleț sau două ar fi suficiente pentru prepararea sosului data viitoare. Înainte de a se folosi, se încălzește la microunde timp de 10 secunde, apoi se adaugă iaurtul sau smântâna peste.
Sursa foto: libertateapentrufemei.ro