Rețetă sos olandez

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă sos olandez. Sosul olandez este un sos servit la preparate calde și folosit frecvent în bucătăria franceză și internațională. Sosul olandez este cunoscut pentru consistența sa fină și catifelată, fiind un ingredient cremos și delicios. Sosul olandez este adesea servit cu legume fierte, pește, carne albă sau ouă fierte moi, adăugând un gust bogat și o textură fină preparatelor culinare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Sosul olandez este realizat din unt topit, gălbenușuri de ou, zeamă de lămâie și condimente, de obicei, sare și piper. Procesul de preparare a sosului olandez implică adăugarea treptată a untului topit peste gălbenușurile de ou bătute, cu amestecare continuă, pentru a crea o emulsie stabilă. Este esențial să se mențină temperatura și să se amestece cu atenție pentru a evita separarea sau coagularea sosului.

Citește și: Kamara și Gabriella Nastas s-au căsătorit pentru 24 de ore: „A fost super emoționant. Ceva neprevăzut…’

Citește și: Catinca Roman, primele declarații după moartea mamei sale: „O aștept și eu…’ / Cine se ocupă de înmormântarea Mioarei Roman

Rețetă sos olandez. Ingrediente

  • 10 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei, aproximativ 142 de grame
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de apă
  • 1/4 linguriță de sare
  • piper negru sau alb proaspăt măcinat
  • un vârf de cuțit de piper Cayenne, opțional.

Rețetă sos olandez. Mod de preparare

  1. Într-un bol rezistent la căldură, gălbenușurile de ou se bat foarte bine până își dublează volumul și se combină cu jumătate din cantitatea de unt, sucul de lămâie și apa. Se amestecă constant toate ingredientele, până când ouăle devin pufoase iar sosul începe să se îngroașe.
  2. Așezați bolul peste o oală cu apă clocotită (bain-marie), asigurându-vă că fundul bolului nu atinge apa. Ingrediente se încălzesc ușor în timp ce sunt amestecate cu o lingură. Procesul poate dura chiar și 10 minute, însă este o etapă importantă. Nu dați focul prea tare, altfel riscați ca gălbenușurile să se închege prea mult.
  3. După ce amestecul este gros, adăugați restul de unt, dar nu tot deodată, ci câte o lingură. Este important să adăugați untul încet pentru a evita separarea sosului.
  4. Gustați sosul și ajustați gustul cu sare, piper și, dacă doriți, cu puțin oțet pentru a echilibra aromele.
  5. După ce ați obținut consistența și gustul dorit, îndepărtați bolul de pe baia de aburi și serviți sosul olandez cald alături de preparatele preferate.

FOTO Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton