Sosul pesto oferă savoare și gust pastelor, bruschetelor, în salate, putând fi folosit într-o varietate de combinații. Este delicios și în plus se prepară ușor. Gustul sosului preparat în casă, cu siguranță îți va încânta papilele gustative!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Sosul pesto poate fi folosit într-o serie de combinații. Poate fi adăugat în paste, se potrivește extrem de bine și cu friptura sau poate fi folosit pe bruschete sau în anumite combinații pe bază de cartofi.
Ingrediente pentru sos pesto:
- 25 grame frunze de busuioc românesc
- 30 gr (aprox 2 linguri) muguri de pin
- 50 gr parmezan ras
- 30 gr branză Pecorino rasă
- 1-2 catei de usturoi (după gust)
- 10 gr sare grunjoasă
- 50 ml ulei de masline.
Citește și: Socată. Rețetă simplă, ca pe vremea bunicii
Citește și: Lasagna, cea mai simplă rețetă
Citește și: Înghețată de casă cu fructe de pădure.Rețetă simplă
Citește și: Paste cu sos pesto
Cum se prepară sosul pesto
Primul lucru se spală frunzele de busuioc în apă rece și se usucă bine pe un prosop. Atenție nu le freca, ci doar tapetează puțin se absoarbe apa rămasă. Zdrobeste mugurii de pin și cățeii de usturoi într-un mojar. Apasă până când devin o pastă.
Apoi, se adaugă sarea și frunzele de busuioc, treptat. Se amestecă până când de obține un amestec omogen. Se adaugă parmezanul și brânza, care se încorporează bine în pasta obținută.
La final, se adaugă uleiul de măsline. Se amestecă încet și se toarnă treptat. Dacă observi că este prea moale sau uleios mai poți adăuga puțin parmezan sau pecorino, potrivit graffitifoods.ro.
Sursa foto: pixabay