„Spaghetti alla Puttanesca' este o rețetă originară din Italia și are la bază câteva ingrediente simple. Dacă vreți să impresionați prietenii sau familia cu această delicatesă a bucătăriei italiene, vă recomandăm să urmați pașii de mai jos. Nu aveți cum să dați greș. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Rețeta „Spaghetti alla Puttanesca’ își are originile în Napoli, Italia, și se prepară foarte simplu, în jumătate de oră. Roșiile, usturoiul, măslinele sau caperele sunt doar o parte din aromele acestui preparat, de altfel, slab în calorii.
Citește și: Rețetă de curcan cu tocană de ardei
Citește și: Rețeta de mămăligă în crustă cu sote de ciuperci
Citește și: Reţete de supă minestrone
Rețetă de spaghete Puttanesca – Ingrediente
-320 g de spaghete
-400 g de roșii tocate
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-4 fileuri de anșoa, mărunțite
-50 g de măsline negre, fără sâmburi și tăiate în bucăți
-2 linguri de capere, clătite
-2 linguri de ulei de măsline extravirgin
-opțional: ardei iute
-sare
-piper
-pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor
Rețetă de spaghete Puttanesca – Mod de preparare
1. Pune o oală cu apă la fiert și adaugă sare. Gătește spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu, potrivit spynews.ro.
3. Adaugă usturoiul mărunțit și ardeiul iute, apoi călește ingredientele timp de aproximativ un minut.
4. Introdu anșoa mărunțită în tigaie și călește puțin, până când se dizolvă.
5. Adaugă roșiile tocate în tigaie și amestecă bine. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute.
6. După ce sosul a fiert, adaugă măslinele și caperele. Amestecă bine și mai lasă sosul să fiarbă câteva minute pentru a se combina aromele. Gustă și ajustează condimentele după preferință.
7. După ce spaghetele sunt gata, scurge-le și adaugă-le direct în tigaie, pentru a se îmbina cu sosul.
Sursa foto: Pexels