Rețetă specială de vin fiert cu scorțișoară

.

Iarna miroase a vin fiert cu scorțișoară, Crăciunul miroase a vin fiert cu scorțișoară, întâlnirile noastre cu cei dragi, în decembrie, miros a vin fiert cu scorțișoară! Este, fără doar și poate, băutura vedetă a Sărbătorilor de iarnă! Rețeta clasică de vin fiert cu scorțișoară poate fi îmbunătățită cu câteva condimente speciale, așa încât să fie și mai deliciosă și să capete și valențe de medicament.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, o rețetă de vin fiert cu scorțișoară, pe care o putem folosi și ca leac pentru răgușeală.

„Vinul fiert este și leac pentru o persoană care este răgușită.

Ingrediente rețetă vin fiert cu scorțișoară

  • 1 litru de vin roșu;
  • 8 linguri de zahăr;
  • 2 batoane de scorțișoară;
  • 4-5 steluțe de anason;
  • o portocală;
  • extra: 3 cuișoare.

Toate aceste ingrediente se pun la fiert timp de 10 minute. Cuișoarele înlătură posibilitatea de a face carii. Acest condiment este un stimulent pentru imunitate', a spus numerologul Mihai Voropchievici. „Dar, să nu uităm că vinul se bea cu moderație, excesul dăunează. O ceșcuță de vin fiert nu strică nimănui, dar nu mai mult!', a mai spus numerologul.


Ce proprietăți au cuișoarele

Unele studii efectuate de specialiști susțin că extractul de cuișoare ar putea proteja organismul împotriva cancerului. Compușii din cuișoare au contribuit la oprirea creșterii tumorilor ce puteau duce la formarea celulelor canceroase. S-a dovedit că eugenolul găsit în condiment are proprietăți anticancerigene.

Compușii antiinflamatori și analgezici din compoziția cuișoarelor ajută la reducerea inflamațiilor dentare și calmează durerea. De asemenea, condimentul are și proprietăți antiseptice și contribuie la vindecarea infecției dentare și implicit răspândirea ei.

Cuișoarele previn balonarea și formarea gazelor intestinale și astfel îmbunătățesc digestia și o fac să funcționeze în parametrii normali. Stimulează producerea de enzime și au un efect benefic asupra durerilor de stomac. Cuișoarele acționează la nivelul întregului tract gastrointestinal.


Citește și: Cum a reacționat Bianca Drăgușanu după ce s-a spus că s-a certat cu Gabi Bădălău la munte:„Mi-am făcut bagajele și m-am întors acasă

Citește și: Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea despre moștenirea lăsată de Ionela Prodan și despre relația cu fiul său:„Copiii vor reprezenta întotdeauna o prioritate

Citește și: Laurențiu Reghecampf, adevărul despre pozele cu Anamaria Prodan goală:’Am şters mail-urile’

Ce vin să alegem iarna

În timp ce vara este despre vinuri light, fresh și fructate, răcoritoare pentru temperaturile ridicate, toamna este anotimpul ideal pentru vinurile călduroase care să te ajute să scapi de frigul de afară. Iarna, vinul fiert este delicios. 


Sezonul rece ne face să ne îndreptăm atenția către vinuri puternice, bogate în tanini și care să pună sângele în mișcare.

„Iarna, recomand să alegeți vinuri cu note și arome calde, precum condimentele de copt sau gemul. Vinurile dulci par a fi o alegere excelentă pentru iubitorii de vin în această perioadă. 


Multă lume crede că toamna-iarna se bea doar vin roșu. Dimpotrivă chiar, este momentul perfect pentru vinuri albe și rosé aromate. Vinurile care sunt învechite în butoaie din stejar sunt de cele mai multe ori potrivite pentru toamnă. Stejarul oferă vinului arome de scorțișoară, nucșoară și vanilie. Iar când spui toamnă, te gândești instant la ele', spune specialistul Livia Gîrboiu.


„La români, deserturile de Crăciun sunt cozonacul, checul, turtele cu nuci, diverse prăjituri și chiar turtă dulce. Probabil cel mai potrivit vin pe care îl sugerăm pentru desert este un vin roșu, demidulce, care se potrivește de minune cu prăjituri sau cozonac!', completează specialistul.

„Pentru meniul principal, facem în general un pairing între vinuri şi mâncarea pe care o pregătim. Un vin bine ales va scoate în evidentă calităţile unui anumit fel de mâncare gătit cu drag și vice-versa. Spre exemplu, la sarmale merge o Fetească Neagră pentru că prezintă un caracter remarcabil prin aroma sa de prune, cireșe negre și mure.


Culoarea rubinie intensă promite un gust savuros, demn de o masă românească. Cu alte cuvinte, Feteasca Neagră ar putea fi vinul perfect de asociat în perioada Crăciunului', mai spune Livia Gîrboiu.