Rețetă sticksuri de dovlecei în crustă de mălai. O rețetă simplă și delicioasă. Te-ai săturat de toate mâncărurile grele și vrei să îți delectezi papilele gustative cu preparate culinare mai ușoare, ideale pentru zilele toride de vară care se apropie cu pași repezi? Ei bine, ce ai spune să încerci rețeta de stcicksuri de dovlecei în crustă de mălai, la cuptor? Se fac mai repede decât te-ai aștepta și sunt extrem de gustoși, fiind o garnitură perfectă la orice mâncare, sau de asemenea, se pot mânca doar alături de sosuri.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Sezonul dovleceilor a început deja, astfel că dacă și tu ești mare fan al legumelor proaspete și pline de vitamine, este timpul să profiți și să încerci o rețetă cu adevărat delicioasă, care se prepară imediat, iar gustul este unul inconfundabil.
Citește și: Rețetă ungurească de papricaș de pui
Citește și: Rețetă de fabada sau mâncare de fasole în stil spaniol
Citește și: Fiica lui Adrian Enache este însărcinată. Diana are o relație de lungă durată cu fiul lui Sorin Ovidiu Vîntu
Rețetă sticksuri de dovlecei în crustă de mălai – Ingrediente
- 2 dovlecei verzi cruzi
- sare pentru deshidratat
- 50 gr unt topit sau ulei de măsline
- 150 gr mălai
- 50 gr pesmet
- 1 linguriță boia de ardei afumată
- 100 gr parmezan răzuit
- verdeață, pentru decor
- sos de iaurt sau ketchup pentru servit
Rețetă sticksuri de dovlecei în crustă de mălai – Mod de preparare
Ei bine, dacă crezi că este vorba despre o rețetă complicată care îți răpește mult din timpul tău prețios pentru a sta în bucătărie, adevărul nu este deloc așa. Prin urmare, asigură-te că ai toate ingredientele pe masa de lucru și hai să începem treaba. Pentru început, spălăm bine dovleceii pe coajă, apoi îi secționăm în sferturi și îndepărtăm partea de la mijloc cu semințele. Tăiem dovleceii în sticksuri de 3-4 cm lungine și 1 cm lățime, cu aproximație, așa cum este încă din titlul rețetei.
Presărăm sare peste sticksuri și le lăsăm așa până elimină din apa pe care o conțin. Le tamponăm, apoi cu prosoape de hârtie pentru a lua excesul de sare, dar și sucul eliminat. Între timp, curățăm usturoiul, îl pisăm bine și îl amestecăm cu puțin ulei, sare și piper.
Amestecăm mălaiul cu pesmetul și boiaua de ardei, dar și parmezanul, iar apoi trecem sticksurile de dovlecei prin pasta de usturoi și le masăm bine, ca să se ungă uniform. Tăvălim totul prin amestecul pentru crustă și le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt, apoi le dăm la cuptor timp de 10 minute la 200 de grade, apoi pentru alte 10 minute la 220 de grade. Când timpul a expirat, sunt gata de servit alături de sosuri sau ca garnitură alături de alte preparate principale. Poftă bună!
Sursă foto: freepics