Rețetă de ștrudel cu fructe de pădure. Un desert delicos, ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră. Dacă vreți să vă impresionați membrii familiei cu un preparat dulce, nu ezitați să încercați rețeta recomandată de noi. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ștrudel cu fructe de pădure. Acest desert este perfect pentru perioada postului, dar poate fi conumat pe tot parcursul anului. Se prepară ușor și poate fi făcut și de cei mai puțin pricepuți în bucătărie. Rezultatul va fi unul delicios, având în vedere gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure. Pentru că am intrat în sezonul rece, trebuie menționat că aceste fructe sunt o sursă bogată de vitamina C.
Citește și: Rețeta de gogoși de post.Cu ce ingredient poți înlocui oul
Citește și: Rețetă de zacuscă de pește
Citește și: Cum faci borș de casă
Citește și: Rețeta de pizza de post.Se prepară în mai puțin de 10 minute
Rețetă de ștrudel cu fructe de pădure – Ingrediente
1 pachet foietaj de post
300 gr fructe de pădure congelate
150 gr zahăr
50 ml apă
Rețetă de ștrudel cu fructe de pădure – Mod de preparare
1. Într-un vas, se pun fructele de pădure și zahărul. Acestea se lasă pe foc până când capăta consistența unui sos gros.
2. Ulterior, se dezgheață aluatul și se taie în fâșii subțiri, de aproximativ 2 cm. Din cei 50 de ml de apă și 3 linguri de zahăr, se formează un sirop.
3. Fâșiile de aluat se ung cu siropul de zahăr, se adaugă umplutura de fructe de pădure și se formează ștrudelele.
4. Acestea se așează pe o o tavă de copt și se bagă în cuptor. Temperatura recomandată de coacere este de 180 de grade. Poftă bună!
Sursa foto: Pexels