Rețetă de ștrudel cu mere. Este un desert perfect pentru toamnă și cu siguranță vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi cu el. Majoritatea gospodinelor îl pregătesc în acest sezon. Este un preparat delicios, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI
Dacă ai rămas în pană de idei și vrei să pregătești ceva pentru cei dragi, atunci prepară un ștrudel gustos cu mere. Este un preparat ideal pentru acest sezon. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru acest desert, iar modul de preparare este unul simplu.
Citește și: Rețetă de gogoșari în sos de muștar
Citește și: Rețetă de mămăligă fine dining. Cum o prepară Chef Joseph Hadad
Rețetă de ștrudel cu mere. Ingrediente
Pentru aluat:
-250 g de făină
-100 ml de apă călduță
-30 ml de ulei
-un praf de sare
Pentru umplutură:
-1 kg de mere, aproximativ 5-6 mere mai mari
-100 g de zahăr
-1 linguriță de scorțișoară
-50 g de pesmet sau griș
-50 g de unt topit – pentru uns
-opțional: un pumn de stafide
-opțional – pentru decor: zahăr pudră
Rețetă de ștrudel cu mere. Mod de preparare
Amestecă făina cu un praf de sare într-un bol mai mare. Adaugă apa călduță și uleiul, apoi frământă aluatul până devine neted și elastic. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puțină făină. Acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute.
Curăță merele de coajă, îndepărtează cotorul și taie-le în felii subțiri sau dă merele pe răzătoare mare. Într-un alt bol amestecă merele cu zahărul și scorțișoara. Poți adăuga și stafidele, asta dacă dorești să le pui în umplutură. Lasă amestecul să stea câteva minute și verifică dacă merele au lăsat zeamă și scurge-le.
Pe o suprafață curată, presară puțină făină și întinde aluatul într-o foaie cât mai subțire, aproape transparentă. Unge foaia de aluat cu untul topit. Presară pesmetul sau grișul peste foaie și pune uniform amestecul de mere pe marginea foii de aluat, lăsând un mic spațiu la margini.
Îndoaie marginile aluatului spre interior, apoi rulează strâns ștrudelul, având grijă să nu iasă umplutura. Pune ștrudelul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge ștrudelul cu puțin unt topit pentru a se rumeni în cuptor.
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Coace ștrudelul pentru 35-40 de minute sau până devine auriu și crocant. Scoate-l din cuptor, iar după ce s-a răcit puțin, presară zahăr pudră deasupra. Taie ștrudelul în felii și servește-l cald sau la temperatura camerei. Poftă bună!
Sursa foto: YouTube