Rețetă de supă cremă de cartof dulce

.

Rețetă de supă cremă de cartof dulce. Acest preparat este foarte gustos și aromat, ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră. Dacă țineți post, nu ezitați să încercați supa cremă de cartof dulce. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Pentru a prepara supa cremă de cartof dulce este nevoie să urmați câțiva pași simpli. Rețeta de mai jos se pretează pentru perioada postului, însă poate fi adaptată în funcție de preferințe. Supa poate fi servită cu bacon prăjit sau crutoane, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Mărul și ghimbirul dim compoziție oferă o notă specială preparatului.

Citește și: Mâncare de post cu soia și cartofi. Rețeta pas cu pas

Citește și: Rețetă de tăiței chinezești cu legume


Citește și: Rețetă de tartă cu ceapă

Citește și: Rețetă de pleșcăviță umplută

Rețetă de supă cremă de cartof dulce – Ingrediente

2 linguri de ulei de cocos

1 ceapă

1 cățel de usturoi

2 morcovi

1 măr

2 cartofi dulci

1 lingură de ghimbir

1 linguriță de chimen ras

1/2 linguriță de sare

600 ml de apă sau supă

1 conservă de năut

1 lămâie

Rețetă de supă cremă de cartof dulce – Mod de preparare

1. Ceapa se taie mărunt și se prăjește în uleiul de cocos. Ulterior, se adaugă usturoiul și se călește pănă se înmoaie,

2. În această etapă, se pun cubulețele de morcovi, cartofi dulci și mere și se lasă pe foc pentru câteva minute. Mai apoi, se adaugă ghimbirul ras, chimenul, sarea și apa sau supa, în funcție de preferințe.


3. Acum, se deschide conserva se năut și se scurge zeama. Prăjiți numai trei sferturi din cantitatea de năut și acoperiți cu un capac. Ulterior, pasați toate ingredientele cu un blender, potrivit spynews.ro.

4. Într-o altă tigaie, se prăjește restul de năut și se adaugă zeama de lămâie și un vârf de sare, acesta servind pe post de crutoane. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik