Rețetă de supă cremă de conopidă, linte și curry

.

Dacă ai rămas în pană de rețețe, îți propunem un preparat delicios, ușor de făcut și gata în timp-record. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Supa cremă de conopidă este foarte gustuoasă și ideală după mesele încărcate de sărbători. Conopida este una dintre cele mai sănătoase legume, datorită conținutului bogat de fibronutrienți și compușilor antiinflamatori.

Citește și: Rețeta de pâstârnac și morcov caramelizat cu cimbru pentru masa de Crăciun. Un preparat absolut delicios!

Citește și: Rețete de brioșe pentru Crăciun

Citește și: Rețeta italiană Porchetta pentru masa de Crăciun. Un preparat extrem de delicios


Citește și: Prăjitura Crăiasa Zăpezii cu cremă de vanilie. Rețeta ideală pentru sărbătorile de iarnă

Rețetă de supă cremă de conopidă, linte și curry – Ingrediente

1 conopidă mare

3 fire coriandru verde (sau pătrunjel)

2 linguri semințe de fenicul

sucul unei lămâi

150 g linte roșie

4 linguri ulei de măsline

2 linguri pastă de curry roșu

sare

piper

Rețetă de supă cremă de conopidă, linte și curry – Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 200°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt. Spală conopida și taie-o în bucăți mici. Așază buchețelele de conopidă pe foaia de copt pregătită în tavă.

2. Stropește conopida cu 2 linguri de ulei și presară 1 lingură de semințe de fenicul. Introdu tava în cuptor și lasă conopida să se coacă timp de 15 minute. După aceea, scoate tava și pune deoparte câteva buchețele pentru a decora ulterior farfuriile.


3. Transferă restul de conopidă într-un blender și toarnă uleiul rămas într-o cratiță. Adaugă semințele rămase de fenicul, lintea, conopida tocată, pasta de curry și apă suficientă pentru a acoperi ingredientele.

4. Gătește amestecul timp de aproximativ 30 de minute, până când toate ingredientele sunt fierte, potrivit beko.ro.

5. Toarnă conținutul din cratiță în bolul unui robot de bucătărie și mixează până când obții o consistență netedă. Condimentează cu sare, piper și adaugă sucul de lămâie pentru a evidenția aromele.


6. Servește supa în farfurii și ornează cu semințe de fenicul, frunze proaspete de coriandru și buchețelele de conopidă coaptă pe care le-ai păstrat anterior.

Sursa foto: Freepik