Rețetă de supă cremă de conopidă și năut

.

Rețetă de supă cremă de conopidă și năut. Năutul este o sursă excelentă de proteine, fiind în special benefic pentru vegetarieni și vegani care caută surse alternative de proteine. Conopida furnizează fibre alimentare, care contribuie la sănătatea sistemului digestiv, menținând un tranzit intestinal sănătos și controlând nivelul de zahăr din sânge.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Conopida și năutul sunt legume bogate în substanțe nutritive și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Consumul regulat de conopidă poate ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare prin reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale. Năutul conține substanțe benefice, precum acizii grași omega-3 și potasiul, care pot contribui la menținerea sănătății cardiovasculare și la scăderea tensiunii arteriale. Iată o rețetă delicioasă de supă cremă de conopidă și năut.


Citește și: Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiul IV, a făcut deja pregătirile pentru înmormântare: „Vreau să fie un fel de festival al dragostei…’

Citește și: Simona Halep revine pe teren, după o pauză de aproape 2 ani. Anunțul sportivei: „Abia aștept să ne vedem la Cluj’

Citește și: Cătălin Botezatu, vacanță de lux în SUA și Mexic. A fost cazat la hotelul din New York unde s-a filmat ‘Singur acasă: ‘Apoi am plecat la Miami Cum s-a distrat și la Tulum / EXCLUSIV


Rețetă de supă cremă de conopidă și năut. Ingrediente

  • 350 g de năut fiert
  • 350 g de conopidă
  • 2 cepe
  • 5 căței de usturoi
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi mai mici
  • un păstârnac mic
  • 50 g de țelină
  • o linguriță de paprika
  • 4 crenguțe de cimbru proaspăt sau uscat
  • Sare
  • piper negru măcinat

Rețetă de supă cremă de conopidă și năut. Mod de preparare

  1. Pregătiți năutul și conopida, direct la cuptor. Veți avea nevoie de o tavă de dimensiuni potrivite, în care să așezați hârta de copt, iar ulterior conopida o veși desface în buchețele și o veți așeza în tavă, alături de năut, puțin ulei presărat peste acestea, sare, piper negru măcinat, paprika și cimbru proaspăt sau uscat, după gust și preferințe.
  2. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 30 de minute, timp în care vă veți ocupa și de pregătirea celorlalte ingrediente.
  3. Veți avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari în care veți adăuga 1 L de apă, iar înainte de a adăuga toate legumele în oală, le veți tăia rând pe rând, nici prea subțire, dar nici prea gros, având dimensiunea potrivită, atât în ceea ce privește ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, păstârnacul, dar și țelina. Adăugați legumele în oală și puneți-le la fiert.
  4. După ce legumele din oală sunt fierte, le veți lua puțin de pe foc, pentru a scoate și din cuptor tava cu năutul și conopida, iar ulterior și năutul și conopida din tavă, pentru a se putea transfera în oala în care veți prepara supa cremă. Toate acestea se vor pune într-o oală separată, absolut toate ingredientele, însă veți păstra totuși puțin năut și conopidă din tava de cuptor, pentru a putea orna bolurile, în momentul în care servițipreparatul, iar cu ajutorul unui blender vertical sau oricare tip de blender, veți transforma toate legumele în cremă.
  5. La final, vom adăuga sare, după gust și alte condimente în cazul în care doriți, punem supa noastră cremă de conopidă și năut boluri, deasupra mai putem presăra câteva legume, fie la cuptor fie fierte, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit.

FOTO: Pexels